ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το προφίλ είναι ελκυστικό

Θετικά τα χαρακτηριστικά του Νορβηγού κόουτς

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ, είναι ο νέος προπονητής της Ομόνοιας. Αναμένεται δε συντομότατα στο νησί μας.

Το έργο του θα κριθεί. Εκείνο που μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή είναι μια εκτίμηση της απόφασης που πήρε ο Νεόφυτος Λάρκου και επέλεξε το Νορβηγό στη θέση του προπονητή στην Ομόνοια. Ως ποδοσφαιρική σκέψη κρίνεται ορθή. Είναι πάντως γεγονός ότι η αντίκρυση της απόφασης είναι από την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας θετική.

Παραπέμπει σε άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ψημένο σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού

Η πείρα των τελευταίων ετών στην Ομόνοια επέβαλλε προπονητή με συγκεκριμένο προφίλ. Ένα άνθρωπο που πέρα από την αυτονόητη επάρκεια, να διαθέτει την προσωπικότητα, την ικανότητα να ενταχθεί γρήγορα σε νέο περιβάλλον και να αντέχει την πίεση.

Το μπακράουντ του Νορβηγού …ομιλεί αφεαυτού. Παραπέμπει σε άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ψημένο σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Ο Χένινγκ Μπεργκ κατέκτησε αρκετούς τίτλους σαν ποδοσφαιριστής με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν Ρόβερς.

Πήρε πρωταθλήματα, κύπελλο, λινγκ καπ (υπό την ιδιότητα του αρχηγού της Μπλάκμπερν) , Διηπειρωτικό Κύπελλο. Σημειώνεται, γιατί μετρά στο βάρος του μπάκραουντ του Νορβηγού, το ότι εργάστηκε κάτω από τις οδηγίες ενός από τους καλύτερους προπονητές που έχει αναδείξει διαχρονικά το ποδόσφαιρο. Και φυσικά ενός μαιτρ στην εμπέδωση πρωταγωνιστικής νοοτροπίας και στην κατάκτηση τροπαίων. Του μεγάλου Αλεξ Φέργκουσον.

Ως προπονητής κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Πολωνία με την Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ διεκδίκησε το πρωτάθλημα με την ουγγρική Βιντεοτον.

Η πορεία υψηλών πτήσεων για το νέο προπονητή της Ομόνοιας συνεχίστηκε και στην καριέρα του στους πάγκους. Υπάρχει και μια άλλη πτυχή.  Οι πορείες αυτές έγιναν σε χώρες…ξένες προς αυτόν. Και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία ο Χένινγκ Μπεργκ (που την 1η Σεπτεμβρίου κλείνει τα 50 του χρόνια), εργάστηκε με επιτυχία. Στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει τις δυνατότητες να εγκλιματιστεί σχετικά εύκολα σε ένα περιβάλλον. Με αυτό ως παράδειγμα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όταν θα έλθει στο «Ηλίας Πούλλος» δεν θα του πάρει καιρό να αντιληφθεί το που βρίσκεται.

Όλα αυτά ως εκτίμηση της απόφασης για πρόσληψη του Νορβηγού κόουτς στην Ομόνοια. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Θα βγάλει  άραγε την Ομόνοια από  τη μακρά περίοδο «ανομβρίας»;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X