ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το όχημα για την επιστροφή στην κορυφή

Η συμφωνία είναι αυτό που χρειαζόταν η ομάδα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

2020-21: Πρωταθλήτρια η Ομόνοια.
2021-22: Η Ομόνοια κατέκτησε το Σούπερ Καπ, και το κύπελλο.
2022-23: Η Ομόνοια κατέκτησε το κύπελλο.

Την περίοδο 2019-20 που το πρωτάθλημα  διακόπηκε λόγω covid (23η αγωνιστική) η διακοπή βρήκε την Ομόνοια στην πρώτη θέση.

Είπε ακόμη ότι με αυτή την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για το ιδιόκτητο γήπεδο

Την περίοδο 2020-21 η Ομόνοια προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 2020-21. Την επόμενη περίοδο (2021-22) προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.Τη σεζόν 2022- 2023 προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ.

Ένα πρωτάθλημα, δυο κύπελλα, ένα σούπερ Καπ και τρεις προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Όλα αυτά μέσα σε τέσερα  χρόνια. Τα γεγονότα αναγάγουν την Ομόνοια ως τη πιο πετυχημένη ομάδα της τελευταίας τετραετίας.

Στους τίτλους και τις επιτυχίες, να προσθέσουμε και την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, μέσα σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Δεν υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένες που να αμφισβητεί ότι όλα αυτά τα επιτεύγματα έχουν συντελεστεί λόγω της έλευσης του Σταύρου Παπασταύρου και της ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος εκ μέρους της εταιρείας. Η Ομόνοια από ασθενών (οικονομικά) οργανισμός έχει βρει την υγεία της, απαλλάξασα εαυτήν από ένα βρόγχο που την οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία και ενδεχομένως σε αποσύνθεση. Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι στην πορεία αυτή δεν έγιναν λάθη. Έγιναν και μάλιστα χοντρά. Ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες σεζόν και ασφαλώς δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Η συνέχιση της πορείας τέθηκε εν κινδύνω όταν προέκυψε η διαφωνία σωματείου και εταιρείας για το ιδιοκτησιακό. Για πολλούς μήνες ο κόσμος της ομάδας ήταν σε κατάσταση αγωνίας για το τι θα γίνει. Οι γνωστικοί ήξεραν ότι η μη επίτευξη συμφωνίας δεν θα ήταν και η καλύτερη εξέλιξη.

Η αγωνία του πράσινου λαού έλαβε τέλος προχθές με τον Σταύρο Παπασταύρου να δηλώνει τα εξής πριν την έναρξη του ματς Ομόνοια - ΑΕΚ στην τηλεόραση της Primetel: «Έχουμε καταλήξει σε προφορική συμφωνία με το σωματείο. Τα επόμενα βήματα είναι αυτή η συμφωνία θα πρέπει να πανε στο ΔΣ και να εγκριθούν. Αν εγκριθούν, θα αναλάβουν οι δικηγόροι για να τελειώσουν την συμφωνία. Μετά πάμε στην Συνέλευση για τελική έγκριση. Αν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε για το χτίσιμο της Ομόνοιας. Είναι ένας συνεταιρισμός, εγώ προσωπικά, η εταιρεία και το σωματείο θα είμαι παράλληλα και θα έχουμε τους ίδιους στόχους».

Την επομένη (δηλαδή χθες) ο πρόεδρος του σωματείου Μάριος Αργυρίδης επιβεβαίωσε τα περί συμφωνίας με δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 95» στη Στέλλα Σωκράτους στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι»: «Είναι μια συμφωνία συμφέρουσα για το σωματείο. Και από την άλλη δίνει την ευκαιρία στον κ. Παπασταύρου να ολοκληρώσει το όραμά του και να επενδύσει. Έχουμε επιτυχίες με αυτή τη συμφωνία. Ας βάλουμε τις βάσεις για καινούριες επιτυχίες για τα επόμενα χρόνια».

Δεν υπάρχει για την ώρα καμιά επίσημη ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Σύμφωνα με το τι είπε χθες στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Γρηγόρη η συμφωνία είναι ουσιαστικά ένας συνεταιρισμός της εταιρείας με το σωματείο, που θα λειτουργεί ως μέτοχος. Στόχος –είπε- ήταν να γίνει μία η Ομόνοια. Ο συνεταιρισμός αυτός αφορά όλα τα αθλήματα. Είπε επίσης ότι η συμφωνία είναι αορίστου χρόνου. Είπε ακόμη ότι με αυτή την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για το ιδιόκτητο γήπεδο το οποίο οραματίζεται ο Σταύρος Παπασταύρου.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανακοινώθηκε χθες στα μέλη του ΔΣ του σωματείου και πάρθηκε η έγκριση τους. Αυτό που αναμένεται  να γίνει τώρα είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, για ενημέρωση των μελών και έγκριση της Συμφωνίας.

Ένα είναι σίγουρο. Η συμφωνία είναι το όχημα για να συνεχίσει η Ομόνοια την επιτυχημένη διαδρομή των τελευταίων χρόνων και να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, το συντομότερο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση