ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το μέλλον της, η συνέχεια της

Η πλατύτερη σημασία των χθεσινών ανανεώσεων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Ενημερώνουμε πως έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Aνδρόνικο Κακουλλή για ανανέωση της μεταξύ μας συνεργασίας μέχρι το 2026».

«Ενημερώνουμε πως έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Παναγή για ανανέωση της μεταξύ μας συνεργασίας μέχρι το 2026»

Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο βιογραφικό του δεν προσλαμβάνεται!

«Ενημερώνουμε πως έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους για ανανέωση της μεταξύ μας συνεργασίας μέχρι το 2026».

Αποσπάσματα των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομόνοιας.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο έγινε επέκταση του συμβολαίου του Λοΐζου Λοΐζου μέχρι το 2026.

Την ώρα που η αποψίλωση και υποβάθμιση του Κύπριου ποδοσφαιριστή συνεχίζεται σε ανησυχητικό βαθμό με τους κοντόφθαλμους και «εαυτούληδες», (στην περίπτωση αυτή ο «εαυτός» είναι η ομάδα που υποστηρίζουν), παράγοντες της πλειοψηφίας των ομάδων να συμβάλλουν τα μέγιστα προς τούτο το φαινόμενο ψηφίζοντας αύξηση των ξένων ποδοσφαιριστών στο δυναμικό των ομάδων, η Ομόνοια προβαίνει σε επεκτάσεις συμβολαίων Κυπρίων ποδοσφαιριστών που έχουν ρόλο στην ομάδα, ενώ αγωνίζονται και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι πράξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η ομάδα από τότε που ανέλαβε η παρούσα διοίκηση (2018), αλλά ουσιαστικά λειτούργησε από το 2019 που ανέλαβε το τιμόνι στην τεχνική ηγεσία ο Χένινγκ Μπεργκ που προωθούσε συνειδητά και …τσαμπουκαλίδικα, (που λένε και στο στράτευμα), νεαρούς ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Κάποιοι αδιόρθωτοι εμπαθείς ρωτάνε γιατί δεν το κάνει αυτό και τώρα στην Πάφο. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν υπάρχουν παίκτες για να το κάνει. Οι μισοί από τους παίκτες της ΑΕ Πάφος στην Κ19 είναι ξένοι.

H Ομόνοια στις νεαρές ηλικίες δημιουργεί τις βάσεις, ώστε να υπάρχει μία φιλοσοφία, μία ταυτότητα, μια κουλτούρα. Αυτό είναι δύσκολο πράγμα. Το εύκολο είναι να δώσεις λεφτά -αν υπάρχουν- να πάρεις ένα τίτλο. Η χαρά όμως είναι πρόσκαιρη.

Ο Σταύρος Παπασταύρου. έχει πει χαρακτηριστικά το εξής στους υπεύθυνους του Ακαδημιών: «Υποχρέωση μας είναι να μην αφήσουμε κανένα ταλέντο να πάει χαμένο».

Επίσης ένα από τα απαιτούμενα από έναν υποψήφιο προς πρόσληψη προπονητή προσόντα, είναι η ικανότητα του να προωθεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο βιογραφικό του δεν προσλαμβάνεται!  

Θυμίζουμε ότι ο Χένιγκ Μπεργκ κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ομόνοια καθιέρωσε τους Ανδρόνικο Κακουλλή (3.5.2001), Λοΐζο Λοΐζου (18.7.2003) και Μαρίνο Τζιωνή (16.7.2001), που τώρα παίζει στην Κάνσας Σίτι, ενώ εμφάνισε (στην Ομόνοια, γιατί προηγουμένως ήταν στην Ανόρθωση με ελάχιστη συμμετοχή) και καθιέρωσε το Νικόλα Παναγιώτου (12.5.2000).

Έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο Χαράλαμπο Χαραλάμπους (4.4.2002), που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, προοδεύοντας σε σημαντικό βαθμό και ωριμάζοντας παράλληλα. Έχει μάλιστα αγωνιστεί στην Εθνική ανδρών.

Έχει δώσει επίσης χρόνο συμμετοχής στους Ανδρέα Σάββα (21.7.2004) Κωνσταντίνο Βενιζέλο (5.7.2004) Ανδρέα Ασημένο (2.7.2004) Κωνσταντίνο Χρίστου (19.4.2003.) Άγγελο Ζευκή (15.4.2003) Ανδρέα Ευαγγέλου (20.9.2004) Ιάκωβο Λαό (10.10. 2003), Κυριάκο Χρυσομήλη (4. 1.2004).

Οι Κωνσταντίνος Χρίστου και Ανδρέας Ασημένος είναι τώρα στην ΜΕΑΠ, ο Άγγελος Ζευκής στον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Ευαγγέλου στην ΠΑΕΕΚ και ο Ιάκωβος Λαός στον Π.Ο. Αχυρώνα, Ονήσιλο. 

 Κοιτώ την κλήση της Εθνικής Ανδρών: Κακουλλής, Λοΐζου, Παναγή, Χαραλάμπους, Παναγιώτου, Μη ξεχνάμε τον Τζιωνή που ναι μεν δεν αγωνίζεται τ΄ώρα στην Ομόνοια, αλλά βγήκε από τα σπλάχνα της.

Αυτοί, οι μικροί είναι η πληρότητα της Ομόνοιας Όχι, γιατί κάποια μέρα ενδεχομένως θα παραχωρηθούν σε ομάδα στο εξωτερικό και θα προσκομίσουν οφέλη στα ταμεία του συλλόγου, (έτσι έγινε με το Μαρίνο Τζιωνή), αλλά γιατί αποτελούν την ασφαλέστερη δεξαμενή παικτών, στην οποία μπορεί να στηριχθεί η ομάδα. Είναι το μέλλον της, η συνέχεια της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης