ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το ηχηρό μήνυμα

Τι …έδειξε η εμφάνιση στη Βαρσοβία

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Έχει κοπάσει ο ενθουσιασμός των χιλιάδων Ομονοιατών μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λινγκ και ταυτόχρονα τοποθέτησε στα ταμεία το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ;

Εννοείται ότι ανάμεσα στα δυο υπάρχει πρωτεύον και δευτερεύον. Που είναι εμφανές. Η ιστορία θα γράψει ότι η Ομόνοια πέρασε στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λινγκ με δυο εκτός έδρας νίκες και δυο προκρίσεις για πρώτη (της) φορά και όχι ότι μπαίνουν στα ταμεία της τα ευρώ. Τα λεφτά έχουν σημασία –και μεγάλη μάλιστα με βάση τις επικρατούσες συνθήκες- για το παρόν στάδιο. Οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι αυτές που γράφονται στην ιστορία, αποτελούσες μέρος της.

Η ιστορία θα γράψει ότι η Ομόνοια πέρασε στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λινγκ με δυο εκτός έδρας νίκες και δυο προκρίσεις για πρώτη (της) φορά

Θέσαμε το ερώτημα αν έχει κοπάσει ο ενθουσιασμός και παρασυρθήκαμε σε μεγάλη παρένθεση. Όχι δεν έχει κοπάσει. Οι Ομονοιάτες θα είναι σε κατάσταση ευφορίας για μέρες γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει πολύ ψυχοφθόρα πράγματα και οι χαρές, τους έχουν λείψει. Και θέλουν να τις χορτάσουν. Μέχρι σκασμού. Όπως τα άτομα με αδηφαγική διαταραχή. Στη σφαίρα της κυριολεκτικής έννοιας των πραγμάτων.

Η εμφάνιση μέσα στη Βαρσοβία που ήταν η καλύτερη για την Ομόνοια από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι σήμερα, ήταν μεγαλοπρεπής. Όχι διαστημική με την έννοια της μπαλάρας, αλλά μεγαλοπρεπής. Είδαμε μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο του αντιπάλου με ένα και μόνο στόχο. Να πάρει την πρόκριση. Όχι όμως στη θεωρία, που στην πράξη πολλάκις κονιορτοποιείται . Ήξερε τον τρόπο να περάσει με ποδοσφαιρική μαγκιά μέσα από την έδρα της Λέγκια: « Δε φοβηθήκαμε τίποτα», είπε και επανέλαβε αρκετές φορές ο Γιάννης Κούσουλος στη συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας.

Η θετική ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ήταν η μια πτυχή. Υπήρχε και η αγωνιστική. Πλάνο, οργάνωση, ισορροπία, εύρυθμη λειτουργία, επιβολή σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος έχασε ποδοσφαιριστή λόγω της αποβολής, αποτελεσματικότητα, υπομονή, επαρκής ανασταλτική, δημιουργική και επιθετική λειτουργία με το σύνολο να διαθέτει από τη μια ανάστημα και από τη άλλη να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο Ελβετικό ρολόι. Αυτό το ωραιότατο μείγμα, το αγωνιστικό-ψυχολογικό, ήταν δημιούργημα του Χένινγκ Μπεργκ που φρόντισε πρώτα να το κατασκευάσει και στη συνέχεια να προσπαθήσει να το μεταφέρει έτσι ώστε να το εμπεδώσουν οι παίκτες του

Το μήνυμα που έστειλε η προχθεσινή Ομόνοια με το αγωνιστικό της αποτύπωμα στο χορτάρι του «Municipal Stadium of Marshal Jozef Pilsudski» είναι ηχηρό.

Ότι θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Γιατί όταν σε τούτο το χρονικό σημείο που λέγεται αρχή της σεζόν και πεντάμηνης αποχής προηγούμενης, παρουσιάζει τέτοιο δείγμα εικόνας και ρυθμού δεν μπορεί κανείς να μην αναμένει στη συνέχεια την τοποθέτηση του πήχη σε ψηλότερο σημείο. Και με την ομάδα έτοιμη από πέρυσι, αυτό γίνεται ευκολότερο. Να μη ξεχνάμε επίσης ότι έρχονται και άλλες ενισχύσεις.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ