ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το πρώτο κερδισμένο στοίχημα!

Με την πρόσληψη του Νιλ Λένον τέθηκαν δυο στόχοι. Ο ένας έχει επιτευχθεί

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Τον περασμένο Μάρτιο δεν προσλήφθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά (προσλήφθηκε) ο πιο ακριβός προπονητής στην ιστορία της Ομόνοιας. (θα γίνει κάτι επί τέλους ρε παιδιά με αυτόν τον …τσιγγούναρο τον Παπασταύρου;)

Οι στόχοι που τέθηκαν με την πρόσληψη του ήταν δύο: Ανόρθωση της ομάδας, αλλαγή της ψυχολογίας για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στη δε νέα χρονιά, δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας που με τις απαραίτητες κινήσεις θα ξεκινήσει την σεζόν με μόνο  στόχο τον πρωταθλητισμό.

Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Ο Νιλ Λένον - ο προσληφθείς κόουτς - που …βαρέθηκε (λέμε τώρα) να σηκώνει κούπες στη Σκοτία με τη μεγάλη Σέλτικ κατηφόρισε στην Κύπρο. Στις 7 Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Ομόνοιας στη θέση του αναμορφωτή της ομάδας Χένιγκ Μπεργκ, (την ανέλαβε σε άθλια κατάσταση και την οδήγησε στον τίτλο και σε Ευρωπαϊκό όμιλο), που σε εκείνο το σημείο έδειχνε παγιδευμένος μέσα σε εμμονές και έδειχνε ότι δεν είχε τον τρόπο να ανεβάσει αγωνιστικά την ομάδα, που στο μεταξύ είχε πέσει στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Νιλ Λένον μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν ανέβασε απλώς την ομάδα, αλλά την εκτόξευσε αγωνιστικά και ψυχολογικά αλλάζοντας παράλληλα όλη της την αγωνιστική φιλοσοφία. Από το κλεφτοπόλεμο - που για να είμαστε ειλικρινείς δεν άρεσε στον κόσμο της Ομόνοιας - στο φουλ επιθετικό, κυριαρχικό, ποδόσφαιρο.

Αυτό ακριβώς το εγχείρημα ήταν το σπουδαιότερο επίτευγμα του Νιλ Λένον, γιατί έγινε μέσα σε βραχύτατο χρονικό διάστημα και με …αντικείμενα ποδοσφαιριστές που για 3 περίπου χρόνια ήταν συνηθισμένοι σε …ένα άλλο ποδόσφαιρο. Αυτή η αλλαγή δεν περιοριζόταν μόνο στο παιχνίδι, αλλά και στις προπονήσεις. Πολύ μεγαλύτερες εντάσεις, πιο κουραστικές προπονήσεις πιο «βαριά» προετοιμασία και προσέξτε  το αυτό... μεσούσης της χρονιάς.

Η Ομόνοια υπό την καθοδήγηση του Νιλ Λένον κατέκτησε το 15ο κύπελλο της ιστορίας της και αγωνίζεται για τρίτη φορά σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Συνολικά σε 15 ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου με τον εκδηλωτικό, (πέραν του δέοντος κάποιες φορές), κόουτς στο πάγκο είχε 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και έχασε μια φορά.

Είπαμε, το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. Η κούπα βάφτηκε πράσινη. Για το δεύτερο –και κυριότερο - θα πρέπει να περιμένουμε. Το αν θα είναι η σεζόν 2022-23 επιτυχημένη ή όχι, προφανώς και δεν μπορούμε να το κρίνουμε στις 27 Μαΐου 2022. Ούτε το αν ο Νιλ Λένον και η Ομόνοια ως ομάδα και ως οργανισμός γενικότερα, θα επιτύχει ή θα αποτύχει.

Η Ομόνοια πάντως είναι ξανά μια κανονική ομάδα. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που με τον πρότερό τους βίο στο άθλημα έχουν αποδείξει πως έχουν πράγματα να δώσουν, ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά αναμένεται να διακρίνουν και αυτούς που θα έλθουν, έχει οργάνωση, έχει πλάνο, έχει όραμα και κυρίως διαθέτει έναν τεράστιο λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση