ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τι κέρδισε με την πρόκριση

Πέραν του οικονομικού οφέλους υπάρχουν άλλα σημαντικά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Χάσαμε από μία ομάδα καλύτερη από εμάς. Αυτή η Ομόνοια θα μπορούσε να ήταν στη δική μας τετράδα στο πρωτάθλημα. Δοκιμαστήκαμε απέναντι της και φανήκαμε λίγοι. Κάποια πράγματα μπορέσαμε να τα ισορροπήσουμε, όμως υπήρξαν τομείς που ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι μας. Είδαμε τη δική τους αποτελεσματικότητα και τα δικά μας λάθη.

Πρέπει να αποδεχθούμε πως χάσαμε από μία ομάδα που ανήκει στο Γιουρόπα Λιγκ. Το δικό μας επίπεδο αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται στο Κόνφερενς Λιγκ. Το επίπεδο ποδοσφαίρου που παρουσίασαν είναι αυτό στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε. Αν το πετύχουμε τότε μπορούμε να στοχεύσουμε στην πρώτη τετράδα στο Βέλγιο».

Όλα αυτά τα άκρως τιμητικά για την Ομόνοια τα είπε ο κόουτς της Γάνδης Χέιν Βανχάεζεμπρουκ μετά το χθεσινό ματς. Αυτά εκτίμησε με βάση την ποδοσφαιρική του κρίση, αυτά εξέφρασε

Όλα αυτά τα άκρως τιμητικά για την Ομόνοια τα είπε ο κόουτς της Γάνδης Χέιν Βανχάεζεμπρουκ μετά το χθεσινό ματς. Αυτά εκτίμησε με βάση την ποδοσφαιρική του κρίση, αυτά εξέφρασε.

Δεν είχε κανένα λόγο να εξυψώσει την Ομόνοια για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της ομάδας του. Προέβη εξάλλου στην παραδοχή ότι η ομάδα του είναι ομάδα Κόνφερενς Λινγκ. Αυτά, αποτελούν και μαθήματα για κάποιους εν Κύπρω που δεν δέχονται με τίποτα την αποτυχία και την πραγματικότητα βάζοντας κάτω από το χαλί εκείνα που δεν τους συμφέρουν, προτιμώντας να ζουν με τις ψευδαισθήσεις.

Πέραν των θετικότατων για την Ομόνοια λεχθέντων από το Βέλγο κόουτς –τα αναφέραμε για να δώσουμε σε όλη της  τη διάσταση την εξαίρετη προχθεσινή παρουσία- η νίκη πρόκριση έχει τα εξής κέρδη (μη οικονομικής φύσης):

Η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το πιο δύσκολο Ευρωπαϊκό ματς της τελευταίας τριετίας- και ένα από τα δυσκολότερα στην Ευρωπαϊκή της διαδρομή, γεγονός που την οπλίζει για τη συνέχεια στην Ευρώπη. Μετά από το (κάθε) επιτυχές εκτός έδρας αποτέλεσμα το (κάθε) εντός έδρας ματς δημιουργεί βάρος ασήκωτο για τις Κυπριακές ομάδες.

Η Ομόνοια έχουσα να αντιμετωπίσει έναν πολύ αξιόλογο και με Ευρωπαϊκή πείρα αντίπαλο (ήταν το φαβορί αναμετρήσεων) που ήθελε σφόδρα την ανατροπή κατάφερε και αντεπεξήλθε της πίεσης που αντικειμενικά της ασκήθηκε (στο εκτός έδρας ματς έπαιξε με λιγότερο άγχος γιατί οι απαιτήσεις είναι λιγότερες ενώ στο εντός είχε να σηκώσει το βάρος της διατήρησης αυτού που κέρδισε).

Με αυτό το αποτέλεσμα, οπλίζεται ψυχολογικά και αγωνιστικά, χτίζει αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την υπόσταση της και αποκτά καλύτερη όψη στην Ευρώπη.

Επίσης με το αποτέλεσμα αυτό αλλά και την αγωνιστική εικόνα ως συμπλήρωμα της εικόνας στο Βέλγιο έπεισε και τον πιο …ανάποδο και δύσπιστο οπαδό της για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ομάδα. Με το προχθεσινό κέρδισε όλο της τον κόσμο.

Ο κόσμος ξέρει ότι ο Νιλ Λένον και η ομάδα που έφτιαξε και συνεχίζει να φτιάχνει, γιατί οι μετεγγραφές δεν έχουν τελειώσει, έχουν να ανέβουν ένα βουνό. Παίζει η Ομόνοια κρίσιμα ματς Πέμπτη – Κυριακή, οι όμιλοι του Γιουρόπα Λινγκ αρχίζουν στις 8 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 3 Νοεμβρίου, προσπαθώντας να επανέλθει στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου και παράλληλα να φθασει στην Ευρωπαϊκή υπέρβαση. Η χθεσινή κλήρωση πάντως στο Europa League είναι ιδιαιτέρως απαιτητική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση