ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τα δυο μεγάλα «πρέπει»

Το τρόπαιο και οι αγώνες που μένουν

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Στο σημείο που βρίσκεται η σεζόν, τα πράγματα είναι σαφή για την Ομόνοια. Κατάκτηση κυπέλλου και όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα και συγκομιδή βαθμών στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είναι αυτονόητο ότι η κατάκτηση του κυπέλου αποτελεί τον μεγάλο πόθο της «πράσινης» οικογένειας. Όμως ο κόσμος δεν μένει μόνο σε αυτό. Περιμένει θετική παρουσία στο πρωτάθλημα. Μια τέτοια παρουσία στο πρωτάθλημα κρατάει μεν την ομάδα σε εγρήγορση για τον τελικό που θα γίνει στις 24 Μαΐου, αλλά είναι και η υστεροφημία της.

Είναι αυτονόητο ότι η κατάκτηση του κυπέλου αποτελεί τον μεγάλο πόθο της «πράσινης» οικογένειας

Η ιστορία και το μέγεθος της ως οργανισμός, και όχι μόνο ως ποδοσφαιρική ομάδα, δεν της επιτρέπει να γίνει ο «σάκος του μποξ» για τις ομάδες που θέλουν βαθμούς. Ενόχλησε τον κόσμο της η παρουσία στα ματς με Άρη και ΑΕΚ. Δεν θέλει ο Ομονοιάτης άλλες τέτοιες εμφανίσεις.

Η Ομόνοια θα πρέπει να κάνει focus στον κάθε αγώνα που μένει. Να μπει στο γήπεδο με καθαρό μυαλό και στόχο να νικήσει παίζοντας και καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με το τι βλέπαμε όλη τη σεζόν. Δηλαδή αυτό που έχει δείξει τελευταία. Όχι βεβαίως σε διάρκεια, αλλά σε κάποια κομμάτια αγώνων. (Πχ στα ματς με ΑΠΟΕΛ, Πάφος fc στο κύπελλο). Και είναι αυτό που πρόσφερε ικανοποίηση στον κόσμο της, που αισθάνεται πολύ άσχημα  γιατί η ομάδα του μόλις που κατάφερε και μπήκε στην εξάδα.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, όσο καλό ποδόσφαιρο και αν παίξει από δω και μπρος, δεν πρόκειται κανείς να υποστηρίξει ότι η Ομόνοια στο πρωτάθλημα αδίκησε τον εαυτό της. Με ότι έδειξε, δεν άξιζε κάτι παραπάνω.

Άρα η Ομόνοια ξέρει τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα και μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με Απόλλωνα (εντός), Πάφος FC (εκτός), Άρη (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), να καταθέσει θέληση, ανταγωνιστικότητα, ενέργεια, ούσα ανταγωνιστική απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη τους βαθμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση