ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Σκηνικό που δεν είδαμε ξανά

Έμφαση στο παρόν και στο άμεσο μέλλον

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι του 2020, πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21, όμιλοι Κόνφερενς Λιγκ το Καλοκαίρι του 2021, Σούπερ Καπ το 2021 και Κύπελλο το 2022. Αυτός είναι ο απολογισμός της Ομόνοιας μέσα σε μια διετία. Τρεις τίτλοι και τρεις προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό όμιλο.

Ένας απολογισμός, ζηλευτός, αντάξιος της μεγαλοσύνης και της ένδοξης ιστορίας της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου. Ένας απολογισμός, αδιανόητος για όσους έζησαν τα προηγηθέντα της ακμής, πέτρινα χρόνια. Ένας απολογισμός, που έδωσε τέλος στη μιζέρια και στο …τίποτα και η ομάδα επέστρεψε δριμύτερη, κάνοντας τον πράσινο λαό ξανά περήφανο. Η Ομόνοια έχει γίνει ξανά κανονική.

Εννοείται ότι όλη αυτή η διαδικασία με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι αποτέλεσμα πλάνου που τέθηκε από τη διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου

Με την εικόνα της πάνω στο χορτάρι, με τα όσα κάνει καλά και με εκείνα που θέλουν βελτίωση, είναι και πάλι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και κερδίζει τίτλους.

Ανδρέας Σάββα, Ανδρέας Ευαγγέλου, Ανδρέας Ασημένος, Κωνσταντίνος Χρίστου, Ιάκωβος Λαός, Κυριάκος Χρυσομήλης, Άγγελος Ζευκής που έχει δοθεί δανεικός στην Καρμιώτισσα. Αυτοί οι εφτά νεαροί τριφυλλοφόροι αγωνίστηκαν φέτος στην πρώτη ομάδα σε επίσημους αγώνες.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, από το 2018 για την ακρίβεια που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα ο Μαρίνος Τζιωνής και μετά, προωθήθηκαν από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα άλλοι πέντε. Δηλαδή σύνολο 12 ποδοσφαιριστές. Τους θυμίζουμε: Μαρίνος Τζιωνής, Λοΐζος Λοΐζου, Ανδρόνικος Κακουλλής, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Βενιζέλος.

Ο πρώτος παίζει στη  Σπόρτινγκ Κάνσας (ΗΠΑ), ενώ οι Λοΐζος Λοΐζου, Ανδρόνικος Κακουλλής και Χαράλαμπος Χαραλάμπους είναι όλοι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, όντες μάλιστα παρόντες στην προχθεσινή αναμέτρηση.  Με τους Λοΐζου και Χαραλάμπους να σκοράρουν σε άκρως σημαντικά για την κατάκτηση του κυπέλλου κτυπήματα πέναλτι.

Εννοείται ότι όλη αυτή η διαδικασία με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι αποτέλεσμα πλάνου που τέθηκε από τη διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου- από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε είπε ότι θέλει η ομάδα να δουλέψει σκληρά στη βάση - και υλοποιείται συλλογικά από τους προπονητές σε συνεργασία με τους άνθρωπους των ακαδημιών της ομάδας, με επί κεφαλής το Νίκο Χαραλαμπίδη.

Χένινγκ Μπεργκ με μεγάλο δείγμα και Νιλ Λένον με περιορισμένο για την ώρα, είναι άνθρωποι που όχι απλώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υλοποιήσουν αυτό το πλάνο, αλλά συνταυτίζονται με αυτό από πλευράς προσωπικής θεώρησης και φιλοσοφίας. Για να είμαστε όμως εντελώς ακριβείς η προώθηση νεαρών άρχισε δειλά δειλά επί Γιάννη Αναστασίου με το Χένινγκ Μπεργκ να φέρνει μετά την ...επανάσταση στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα.

Η σεζόν που πέρασε από φουρτούνες, (ακούστηκαν σημεία και τέρατα από διάφορους ανεθυνουπεύθυνους), συμπληρώθηκε χθες μέσω ενός πολύ δραματικού τελικού με έναν τίτλο, έφερε προηγουμένως άλλο ένα, συν μια πρόκριση σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ταυτόχρονα μέσα στη σεζόν εφτά ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες έπαιξαν στην πρώτη ομάδα.

Τίτλοι, προκρίσεις και παράλληλα εμπλουτισμός και φρεσκάρισμα του υλικού της ομάδας. Δουλειά παντού. Σε όλο το οικοδόμημα. Από τη βάση μέχρι την κορυφή. Και προσέξτε. Αποδοτική δουλειά. Αυτό ακριβώς το σκηνικό δεν είναι βεβαίως και το πλέον σύνηθες για το ποδόσφαιρο μας.

Ένα σκηνικό που δείχνει τη σοβαρή και πρωτοποριακή για την Κύπρο συνολική δουλειά που γίνεται στην Ομόνοια και (δείχνει) ότι κάθε άλλο παρά φτώχια υπάρχει πίσω από τη φανταχτερή βιτρίνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση