ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Από χρονοντούλαπο άλλης εποχής

Το… «Πολύ μικρό το Τσίρειο για να χωρέσει τον πράσινο λαό», ξαναγίνεται επίκαιρο.

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Πριν αρχίσει η παρακμή. Η Ομόνοια αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Χιλιάδες Ομονοιάτες από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου ξεκινούν για το γήπεδο της Λεμεσού για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.

Μισή ώρα πριν την έναρξη η Ανατολική είναι σχεδόν ολοπράσινη, ενώ ένα πρόσθετο πράσινο ανθρώπινο ποτάμι χύνεται από άλλο σημείο με προορισμό την κερκίδα. Αυτό το ποτάμι κόβει εισιτήριο –αν δεν έχει προαγοράσει- από τα εκδοτήρια και ανεβαίνει τον ελικοειδή τσιμεντένιο διάδρομο στο πίσω μέρος της κερκίδας, τραγουδώντας το σύνθημα... «Πολύ μικρό το Τσίρειο για να χωρέσει τον πράσινο λαό».

Φθάνει το ποτάμι στη μπάρα έλεγχου διέλευσης, δίνει το εισιτήριο και ξεχύνεται στην κερκίδα, όπου σε χρόνο μηδέν δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Φθάνει το ποτάμι στη μπάρα έλεγχου διέλευσης, δίνει το εισιτήριο και ξεχύνεται μέσα στην κερκίδα, όπου σε χρόνο μηδέν δημιουργείται το αδιαχώρητο. Το τσιμέντο…βουλιάζει. Κάποιοι από αυτούς που ανεβαίνουν στην κερκίδα διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει χώρος, ούτε για... όρθιους. Βρίσκουν ένα σκαλί και πάνε… δεύτερη θέση. Πίσω από αυτούς που έχουν ελθει νωρίτερα και έχουν προλάβει να πάρουν… κανονική θέση. Οντως είναι πολύ μικρό το Τσίρειο. Με την Ανατολική...  καζάνι. 

Αυτό το σύνθημα είναι απόλυτα φυσικό να θυμηθεί κανείς τώρα αφού στις 4 Ιανουαρίου η Ομόνοια πηγαίνει στη Λεμεσό για να συναντήσει τον Απόλλωνα στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος για τις δυο ομάδες μέσα στο 2020. Σε μια εποχή που η ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία, είναι στο peak της απόδοσης της και ο τρελαμένος κόσμος της σε εφτά αγώνες εντός έδρας έχει διαθέσει 65,503 εισιτήρια με το μέσο όρο διάθεσης να είναι στον αριθμό 9357!

Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το πόσα εισιτήρια θα πάρει η Ομόνοια για το ματς, αλλά αν εφαρμοστεί η συνήθης πρακτική τότε θα πάρει 1300. Άντε και με κάτι προσκλήσεις-όπως έγινε στο πρόσφατο ματς με την Ανόρθωση- άντε και με κάτι έξτρα… αβαρίες να βγουν 1500-1700. Ίσως και κάτι παραπάνω. Που να φθάσουν με τέτοια ζήτηση; Οτι και να γίνει το σύνθημα βγαλμένο από χρονοντούλαπο... δικαιώνεται.Και ολόκληρο το Τσίρειο να  δώσουν στην Ομόνοια μάλλον θα  γεμίσει (το γήπεδο είναι χωρητικότητας 13.331 θέσεων).

Ο πράσινος λαός, ανεξαρτήτως αριθμητικής παρουσίας ετοιμάζεται για ένα ακόμη ρεσιτάλ οπαδικής στήριξης και πάει Λεμεσό για να κάνει έδρα του ακόμα ένα γήπεδο.

Η ζωή φρόντισε να αποδείξει στον Ομονοιάτη ότι τα όσα είχε βιώσει μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν ήταν… ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X