ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
27 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Σε άλλες ποδοσφαιρικές λογικές

Συνεχίζει στο Κόνφερενς Λινγκ με αισιοδοξία, προοπτική και…πρότζεκτ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια έχασε χθες στη διαδικασία των πέναλτι από την Αντβερμπ και τέθηκε εκτός Γιουρόπα Λινγκ. Το διαμάντι της πρόκρισης δεν εντοπίστηκε στην παγκόσμια πρωτεύουσα των διαμαντιών και η ομάδα συνεχίζει στο νεοσύστατο Κόνφερενς Λινγκ. Ένας θεσμός που ναι μεν δεν διαθέτει την εμβέλεια των άλλων δυο αλλά αποτελεί αστειότητα το να το υποτιμούμε εμείς ως ποδοσφαιρική Κύπρος.

Η Ομόνοια έχασε χθες το ματς (στα πέναλτι) από έναν καλύτερο αντίπαλο. Η Αντβερπ έπαιξε όπως ακριβώς το περιμέναμε και το περίμενε βέβαια και η Ομόνοια. Επιθέσεις κατά κύματα και ασφυκτική σε πολλές περιπτώσεις πίεση για το γκολ. Παρά το ότι οι αντίπαλοι έπαιζαν σαν μανιασμένοι η Ομόνοια κατάφερε να αντέξει μέχρι το 84’ να πάρει το ματς στα πέναλτι και να περιμένει από τον …Άγιο Φαμπιάνο. Όπως έκανε τρις στο παρελθόν. Όμως αυτή τη  φορά τα πράγματα ήλθαν ανάποδα αφού η ίδια δεν ήταν συνεπής στα δικά της κτυπήματα. Προσέξτε. Η Ομόνοια μέχρι το 84΄ κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση. Έξι λεπτά μακριά από το να διαβεί το σκαλί.

Η εμμονή της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος όπως και η πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο έφυγαν

Εκείνο που δεν περιμέναμε από την Ομόνοια ήταν η κατάσταση ...μη κατοχής της μπάλας. Η για να είμαστε ακριβείς το πολύ χαμηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Η κατοχή ήταν 73 τοις εκατό για τους Βέλγους! Είχε δε μόνο ένα σουτ στο στόχος πέντε τελικές προσπάθειες έναντι 10 στις 29 του αντιπάλου. Η Ομόνοια δεν κράτησε σχεδόν καθόλου μπάλα. Δεν έγινε επιθετική στην άμυνα της, ενώ οι αντίπαλοι έδειχναν πιο δυνατοί όταν έβγαιναν για τη μπάλα. Αυτά ήταν στοιχεία που δεν επέτρεπαν στην ομάδα να πάρει αυτοπεποίθηση και φυσικά κάποια άνεση αφού ο αντίπαλος ανανέωνε συνεχώς κατοχή.

Όμως παρά όλα αυτά με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς η Ομόνοια δικαιούται να νοιώθει απογοητευμένη.

Η Ομόνοια έκανε μια πολύ θετική πορεία στην Ευρώπη μέχρι τώρα με αποκορύφωμα το πρώτο ματς με την Αντβερπ. Είδατε πως πανηγύριζαν οι Βέλγοι. Αυτό το ξέσπασμα τους είχε να κάνει και με την αξία της Ομόνοιας. Που τους στρίμωξε πολύ με την τεσσάρα στη Λευκωσία.

Η Ομόνοια συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι την πορεία της ενώ τώρα περιμένει την κλήρωση του Κόνφερενς Λινγκ. Η εμμονή της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος όπως και η πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο έφυγαν. Η αναγεννημένη Ομόνοια είναι ήδη σε άλλες ποδοσφαιρικές λογικές.

Επίσης υπάρχει ένα πρωτοποριακό για τα Κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα πρότζεκτ που θα αρχίσει όπως όλα δείχνουν τη διαδικασία κεφαλαιοποίησης. Ο Λοΐζος Λοΐζου είναι ήδη περιζήτητος από Ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ δεν θα αργήσει η μέρα που θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ήδη ο Χένινγκ Μπεργκ ετοίμασε άλλο ένα μικρό. Το Νικόλα Παναγιώτου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση