ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Σανίδα σωτηρίας η εταιρεία για το σωματείο

Όλα σχεδόν τα έσοδα του προέρχονται από την εταιρεία

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Το χρέος του Σωματείου σύμφωνα με τους μη ελεγμένους λογαριασμούς στην 31/5/2022 είναι στα €12,6 εκ άρα παρουσιάζει μια μείωση πολύ σημαντική ίση περίπου με €1,8εκ από την 31/12/21. Από αυτά τα €12,6εκ αν αφαιρέσουμε τα €3,3εκ που είναι το ποσό που χαρίστηκε από το τμήμα φορολογίας τότε το χρέος είναι €9,3εκ και για αποπληρωμή από το Σωματείο είναι €3,5εκ. Δηλαδή μιλούμε για μια πολύ σοβαρή μείωση του χρέους σε σχέση με το 2018». Αυτά περιέλαβε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου Ομόνοια Μάριος Αργυρίδης στη χθεσινή Γενική Συνέλευση.

Να και τι απαντούσε ο ίδιος  στον ΣΠΟΡ FM 95,0 στις 21 Φεβρουαρίου 2021 σε ερώτηση για την συμφωνία με την εταιρεία και το χρέος του σωματείου: «Ήταν μια ιστορική συμφωνία για τον σύλλογο. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Σταύρο Παπασταύρου, έχουμε στόχο την οικονομική σωτηρία του συλλόγου, τα χρέη μειώνονται, κινούμαστε προς στη σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να δούμε την Ομόνοια να πρωταγωνιστεί. Υπάρχει κάθε διάθεση από τον Σταύρο Παπασταύρου να βοηθά το σωματείο. Έχουμε και εμείς υποχρεώσεις προς την εταιρεία και στους ομολογιούχους. Έχουμε 14, 5 εκατομμύρια χρέος με το τέλος του 2020. Δεν θα το εξαλείψουμε αύριο το χρέος, αν και αυτό μειώνεται. Πριν κάνουμε την συμφωνία με τον Σταύρο Παπασταύρου, είχαμε 18 εκατομμύρια. Έχουμε δρόμο για να το εξαλείψουμε».

Δηλαδή το χρέος του σωματείου έπεσε μέσα σε τέσσερα χρόνια από τα 18 εκατομμύρια στα 12,6 εκ., αφαιρουμένων δε των €3,3εκ που είναι το ποσό που χαρίστηκε από το τμήμα φορολογίας το χρέος  γίνεται €9,3εκ. Και ακόμη λιγότερα αν διαβάσετε προσεκτικά την αναφορά του πρόεδρου.

Ο Μάριος Αργυρίδης είπε ακόμη ότι τα βασικά εισοδήματα για τα τμήματα του σωματείου, προέρχονται από την Εταιρεία της Ομόνοιας, λόγω και της επιτυχημένης ευρωπαϊκής πορείας του «τριφυλλιού». Να προσθέσουμε εμείς ότι τα έσοδα δεν προέρχονται μόνο από τις πορείες στην Ευρώπη (ποσοστό των εισπράξεων σε εισιτήρια, διαφημίσεις τηλεοπτικά δικαιώματα ΟΥΕΦΑ), αλλα και οφέλη από πωλήσεις προϊόντων, όπως βέβαια και με βάση τη συμφωνία εκχώρησης πληρωμή ετήσιων δικαιωμάτων στο σωματείο.

Μέρος των εσόδων της εταιρείας καλύπτει και τα ελλείμματα τγν τμημάτων στις περιπτώσεις που οι χορηγικές συμφωνίες δεν φθάνουν στα απαιτούμενα επίπεδα. Βεβαίως το μεγάλο μέρος των εσόδων χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή της …αμαρτίας -μίας εκ των πολλών- που λέγεται ομόλογο.

Υπάρχουν και οι συνδρομές των μελών του σωματείου. Σταγόνα στον ωκεανό δεν είναι, αλλά τα καθοριστικά έσοδα είναι άλλα.

Το 2018, το σωματείο Ομόνοια, που έπνεε τα λοίσθια λόγω των ασήκωτων οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησαν τα κατά συρροή εγκλήματα του διαπράχθηκαν από διάφορους, εκχώρησε το ποδοσφαιρικό του τμήμα σε εταιρεία. Από τότε η Ομόνοια, με επαγγελματική λειτουργία σε όλους τους τομείς -κάτι που πάντοτε στην ιστορία της  της έλειπε και μοιραία έβλεπε την πλάτη των ανταγωνιστών της - μετρά ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ και τρεις παρουσίες σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Το δε σωματείο στηριζόμενο κυρίως από την εταιρεία έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό το χρέος του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης