ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πράξεις ουσίας

Αυτές περιμένει ο κόσμος στην περίοδο των μετεγγραφών

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Είναι σαφές ότι στην Ομόνοια έχουν επικεντρωμένο το μυαλό στο δύσκολο πρόγραμμα του τρέχοντα μήνα. Είναι μια σειρά παιχνιδιών, μέσα από την οποία είναι δεδομένο ότι θα κριθούν αρκετά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εξαιρείται το ματς με την Καιράτ που δεν αφορά το πρωτάθλημα.

 Αποτελούν μονόδρομο για την Ομόνοια οι νίκες σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος που απομένουν μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων.

Σε μια μεγάλη ομάδα όμως τα θέματα σχεδιασμού κυλούν ολόχρονα και αλλάζουν ταχύτητα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Θα ήταν αφελές να πει κανείς ότι αυτήν τη στιγμή στην Ομόνοια δεν σκέφτονται το θέμα της ενίσχυσης.Προεργασία έχει ήδη γίνει ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα για τις κινήσεις της μόλις ανοίξει το μετεγγραφικό παράθυρο. Με άλλα λόγια οι προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου… ζυμώνονται.

Στην εποχή του Μπεργκ, η Ομόνοια σε συνθήκες δεύτερης μετεγγραφικής περιόδου κινήθηκε με τη λογική του …«αν βρεθεί κάτι καλύτερο». Οι μετεγγραφές Ιανουαρίου  ήταν λιγοστές. Και σχεδόν …αναγκαστικές. Να τις θυμίσουμε. Ιανουάριος 2020: Κοστέλ Παντίλιμον, Νταβίντ Ακιντόλα, Μάριος Στυλιανού Ιανουάριος 2021: Μάρκο Τσέποβιτς Κάσπερ Χοράσκα.

Φέτος τα πράγματα παρουσιάζονται διαφορετικά. Η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας, δεν θέλει και μεγάλη συζήτηση.

Όπως πληροφορούμαστε ο Χένινγκ Μπεργκ επιθυμεί να γίνουν τέσσερις κινήσεις. Θέλει τέσσερις ποδοσφαιριστές, έτοιμους να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα και να καλύψουν τις ελλείψεις στο ρόστερ,

Συγκεκριμένα το πλάνο περιλαμβάνει φορ, ακραίο επιθετικό, κόφτη και κεντρικό αμυντικό. Το πλάνο είναι για την ώρα θεωρητικό. Και βέβαια δεν είναι στατικό. Είτε λόγω υποκειμενικών, είτε αντικειμενικών συνθηκών, ενδέχεται να διαφοροποιηθεί.

Οι ενδείξεις λένε ότι ο ένας εκ των τεσσάρων αποκτημάτων θα είναι ο Ερνστ Ασάντε, που με βάση το τι λέχθηκε επίσημα θα είναι αγωνιστικά έτοιμος να μπει στην ομάδα από την 1η Ιανουαρίου. Για να  επέλθει η επάνοδος -εφ’οσον βέβαια ο ποδοσφαιριστής θα είναι αποδεδειγμένα έτοιμος τον Ιανουάριο- θα πρέπει να διαγραφεί παίκτης που είναι ήδη εγγεγραμμένος στο δυναμικό.

Κακοί χειρισμοί στη θερινή μετεγγραφική περίοδο, οι ουκ ολίγοι τραυματισμοί, τα μεγάλα εμπόδια στην προετοιμασία λόγω Εθνικών ομάδων, τα περιστατικά covid 19,  έφεραν τους πρωταθλητές σε θέση που δεν τους αρμόζει και από την οποία θα βγουν υπό προϋποθέσεις. Μια από αυτές τις προυποθέσεις είναι η ενίσχυση.

Αυτό που αποτελεί υποχρέωση της τεχνικής ηγεσίας και της ομάδας σχεδιασμού σε συνεργασία με τη διοίκηση- δηλαδή τον πρόεδρο και το άτομο που έχει οριστεί από τον ίδιο να χειρίζεται το βασικό μέρος των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση ποδοσφαιριστών- είναι κάθε επιλογή που θα γίνει, κάθε απόφαση που θα ληφθεί, να έχει ορίζοντα την δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής ομάδας από την παρούσα.

Ο κόσμος που παρά τα (μέχρι τώρα) κάτω των προσδοκιών του πεπραγμένα, δεν έχει εγκαταλείψει ούτε λεπτό την ομάδα, θέλει να δει μετεγγραφικές πράξεις, ουσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση