ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
36° Λευκωσία,
02 Ιουλίου, 2022
sport fm - listen live

Ομόνοια: Πως λειτουργεί ο αυτόματος πιλότος

Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του σωματείου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας Μάριου Αργυρίδη στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Δεν είμαστε στον αυτόματο πιλότο και θα εμφανιστούμε τον Μάιο για να διορθώσουμε τα πράγματα». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου Ομόνοια και μέλος της εταιρείας Μάριος Αργυρίδης σε προχθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

Εννοείται ότι δεν τα είπε αυτά τυχαία. Τα είπε για να απαντήσει στη μερίδα εκείνη των οπαδών της ομάδας- ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία για την Ομόνοια- που λένε εδώ και κάποιους μήνες ότι η διοίκηση έχει… εγκαταλείψει την ομάδα. Τονίζεται, εδώ και κάποιους μήνες.

Από τότε δηλαδή που η ομάδα έδειξε να μην μπορεί να αλλάξει ρότα, παραμένουσα σε φάση ύφεσης. Οι φωνές δυνάμωσαν τώρα που η ομάδα κινδυνεύει σοβαρότατα να μείνει εκτός εξάδας (αυτό το ενδεχόμενο ασφαλώς είναι μεγάλη αποτυχία για την πρωταθλήτρια Ομόνοια και δεν αρέσει σε κανένα Ομονοιάτη) και θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο αν τεθεί εκτός Κυπέλλου.

Πέρυσι, όλοι, εκτός από κάποιους αιώνιους προβληματικούς, ανεξαρτήτως ομάδας, έλεγαν με θαυμασμό ότι η Ομόνοια αποτελεί πρότυπο διοικητικής και αγωνιστικής οργάνωσης. Φέτος, «αλλάξαν τα κόζια».

Δηλαδή πέρυσι ο Σταύρος Παπασταύρου ξημεροβραδιαζόταν στο γραφείο του, ασχολούμενος αποκλειστικά και μόνο με τα της Ομόνοιας και έριχνε λεφτά με τη σέσουλα για μετεγγραφές, αφήνοντας στην άκρη τις μπίζνες εκατομμυρίων που διεξάγει στις ΗΠΑ, ενώ φέτος ασχολείται μόνο με τις μπίζνες του και δεν κάνει τίποτα για την Ομόνοια παρά μόνο… τσιγκουνιές γιατί… εβαρέθηκεν τζιαι εν φακκά πεννιάν.

Πέρυσι, όλοι, εκτός από κάποιους αιώνιους προβληματικούς, ανεξαρτήτως ομάδας, έλεγαν με θαυμασμό ότι η Ομόνοια αποτελεί πρότυπο διοικητικής και αγωνιστικής οργάνωσης

Επίσης το ότι το φετινό ποσό που δαπανάται για το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μεγαλύτερο από το περσινό είναι ένα μεγάλο ψέμα που πλασάρεται έντεχνα από τη διοίκηση για να τρέφεται ο κόσμος της ομάδας με κουτόχορτο.

Επειδή δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής, αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά στο θέμα του σχεδιασμού. Δηλαδή ο Σίμος Ταραπουλούζης, ο Ράινερ Ράουφμαν και ο Νικόλας Θεοδοσίου είναι άσχετοι με το αντικείμενο.

Στα σοβαρά τώρα. Και ποιος είπε ότι η Ομόνοια υποχρεούται να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή; Η Ομόνοια -και η κάθε ομάδα- εκείνο που έχει ως καθήκον  είναι να διαθέτει ένα σωστά δομημένο και κυρίως αποτελεσματικό τμήμα σκάουτινγκ που εξυπηρετεί το στόχο, που λέγεται ενδυνάμωση της ομάδας. Το τμήμα δέον να αποτελείται από άνθρωπους καταρτισμένους επί του αντικειμένου. Ανεξαρτήτως ετικέτας και τίτλων.

Είναι στον αυτόματο πιλότο μια ομάδα που έχει εντάξει στη δύναμη της τους Τιμ Μάταβς και Μάξι Λοβέρα; Τέτοιοι παίκτες είναι από το πάνω ράφι για τα δικά μας δεδομένα και δεν έρχονται να παίξουν εδώ ποδόσφαιρο με πενταροδεκάρες. Άρα το διαθέσιμο μπάτζετ για μετεγγραφές ήταν αρκούντως υψηλό.

Το ότι αμφότεροι καθυστέρησαν να έλθουν είναι αδιαμφισβήτητο και πολύ αρνητικό για την ομάδα. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα δεν μπορούσαν αντικειμενικά να έλθουν νωρίτερα. Αυτούς όμως διάλεξε ο Χένινγκ Μπεργκ. Που, όπως όλοι ξέρουμε, δείχνει μια εκνευριστική ατολμία στις μετεγγραφές από τότε που ήλθε στην Ομόνοια. Τις μετεγγραφές τα προηγούμενα χρόνια δεν τις έκανε σε χρόνο μηδέν.

Εννοείται ότι η καθυστέρηση στις μετεγγραφές λειτούργησε σε βάρος της ομάδας με την κύρια ευθύνη να βαραίνει το Νορβηγό.

Είναι στον αυτόματο πιλότο μια ομάδα που ανανεώνει έγκαιρα τους Άνταμ Λανγκ, Γιαν Λέτζιακς και Νικόλα Παναγιώτου και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αμπντουλαχί Σεχού και το Φώτη Παπουλή για τον ίδιο λόγο;

Είναι στον αυτόματο πιλότο μια ομάδα της οποίας οι εργοδοτούμενοι –ποδοσφαιριστές και μη- πληρώνονται σε σταθερή βάση στην ώρα τους;

Αν η Ομόνοια τώρα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, την εποχή που διοικείτο από παράγοντες χωρίς καμιά οικονομική επιφάνεια και στον πάγκο της καθόντουσαν, κατά πλειοψηφία, μαθητευόμενοι μάγοι (τους οποίους μάλιστα κάποιοι αποθέωναν), που βρισκόταν;

Πλέον, η Ομόνοια οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Οφείλει να σταθεί όρθια, να κατανοήσει πως και η απώλεια των τίτλων και των στόχων είναι εντός προγράμματος και ζωής, να μάθει από τα λάθη της και να συνεχίσει να παλεύει.

Έτσι ακριβώς. Για το πικραμένο οπαδό που λειτουργεί εποικοδομητικά για την ομάδα του, είναι απλά τα πράγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση