ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πορεύεται στο «Γολγοθά» χωρίς υπερβολές

Με τα μυαλά εντός, μπροστά στα δύσκολα και μαζεμένα παιχνίδια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με τη σημερινή επιστροφή στο «Ηλίας Πούλλος» συνεχίζεται η προσπάθεια ενόψει της συνέχειας του αγωνιστικού Γολγοθά. Τα ματς που ακολουθούν κατά σειρά μέχρι να φύγει το 2021 είναι τα εξής:

Oμόνοια – Άρης (21/11), Καραμπάχ – Oμόνοια (25/11) ,ΑΠΟΕΛ– Ομόνοια (29/11), ΑΕΛ – Ομόνοια (5/12), Ομόνοια – Καιράτ (9/12), Ομόνοια – ΑΕΚ(13/12), Δόξα – Ομόνοια (19/12), Ομόνοια – ΑΕΛ (22/12 εξ αναβολής).

Τα ματς όπως μπορεί να δει κανείς, είναι δύσκολα. Τα κάνει δυσκολότερα το γεγονός ότι είναι και μαζεμένα. Oλοι στην Ομόνοια ελπίζουν πως το μεγάλο ρόστερ, το οποίο δεν έχουμε δει ακόμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των φιλάθλων, θα ανεβάσει απόδοση. Θα παρουσιάσει δηλαδή αυτό που η μάζα των οπαδών της ομάδας πιστεύει ότι μπορεί να κάνει, δίνοντας μια καλύτερη εικόνα.

Μέσα από αυτήν τη διαδρομή θα δούμε σε ποιά θέση θα βρεθεί η ομάδα στη βαθμολογία με το τέλος της χρονιάς.

Είναι γεγονός ότι η Ομόνοια στα δυο τελευταία ματς με τη Βασιλεία και τον Εθνικό Άχνας έδειξε βελτίωση. Και έδειξε αυτήν τη βελτίωση αγωνιζόμενη με δυο διαφορετικές ενδεκάδες. Υπέδειξε ξανά ότι υπάρχει βάθος στην ομάδα. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα στην Κύπρο αυτήν τη στιγμή που μπορεί να παρουσιάσει σε δυο συνεχόμενα ματς –το ένα με την πρωτοπόρο του Ελβετικού πρωταθλήματος- αυτήν την θετική εικόνα με δυο διαφορετικές ενδεκάδες.

Η βελτίωση παρουσιάστηκε ως σύνολο αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Είναι απαραίτητη εξάλλου η δεύτερη για να έλθει και η πρώτη. Η Ομόνοια έχει περεταίρω περιθώρια βελτίωσης ως σύνολο αλλά και ως μονάδες.

Οι δυο συνεχόμενες θετικές εμφανίσεις αποτελούν όπως αναφέραμε, ένδειξη προοπτικής και ….δυο βηματάκια προς τα εμπρός.

Τίποτα περισσότερο. Η ένδειξη θα μετατραπεί σε απόδειξη με τη διάρκεια της καλής απόδοσης.

Είπαμε προοπτική και δυο βηματάκια. Τίποτα περισσότερο. Οτιδήποτε άλλο πέραν τούτων, αποτελεί, είτε προσπάθεια να παρουσιαστούν τα πράγματα καλύτερα από ό,τι είναι, είτε υπερβολή.

Ζητούμενο, είπαμε, η καλή συνέχεια. Με την ομάδα βέβαια να κρατάει διαρκώς τα πόδια στο έδαφος.

 Ο Χένινγκ Μπεργκ προετοιμάζει τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Άρη χωρίς τους τραυματίες Γιάννη Κούσουλο και Φαμπιάνο Φερέιρα,  αλλά και τους 13 διεθνείς που απουσιάζουν με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και οι οποίοι σταδιακά επιστρέφουν.

Συντόμως θα γίνουμε πιο σοφοί όλοι αναφορικά με την κατάσταση του Ερικ Μποτεάκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση