ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
24 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Παίκτες έτοιμοι να τελειώσουν τη δουλειά

Ούτε αριθμοί, ούτε σενάρια, αλλά πράξη με νίκες

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια κέρδισε και την Ανόρθωση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έμεινε στο ρετιρέ και έκανε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, πνευματική - αγωνιστική ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την ομάδα στη Σαββατιάτικη εμφάνιση.

Μένουν άλλα τρία βήματα για την επιτέλεση του στόχου. Η αλλιώς τρεις στροφές για να φέρει το «τριφύλλι» σε αίσιο πέρας την αποστολή. Και να σηκώσει την κούπα μετά από έντεκα χρόνια. Πολλά είναι τα χρόνια. Πάρα πολλά για την Ομόνοια.

Από την ώρα που τέλειωσε το ματς στη Λεμεσό με νικητή τον Απόλλωνα και κατά συνέπεια διαμορφωμένη τη μέχρι τώρα βαθμολογία άρχισε η συνήθης σεναριολογία και η αριθμολαγνεία. Εκφράζεται τοιουτοτρόπως η θεωρητική προσέγγιση των διαφόρων για τη συνέχεια.

Ακούγονται αριθμοί. Τόσες νίκες, τόσοι βαθμοί κλπ κλπ κλπ. Με άλλα λόγια …αμπελοφιλοσοφίες. Η αν θέλετε, πράγματα που αφορούν λογιστές, στατιστικολόγους και μπακάληδες. Όχι ποδοσφαιριστές και δη έτοιμους για τίτλο.

Το θέμα για την Ομόνοια και για κάθε ομάδα που είναι στη θέση της, είναι σαφέστατο. Προσέξτε, όχι απλό. Σαφέστατο, για όποιον βλέπει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τα δημιουργεί η έπαρση του, ή η μιζέρια του. Είναι πρώτη η Ομόνοια στον βαθμολογικό πίνακα με τρεις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο, έχει με τις αγωνιστικές αρετές που ξεδίπλωσε από την αρχή της χρονιάς φέρει τα πράγματα στην καλύτερη δυναμική των τελευταίων χρόνων και έχει στο πλάι της ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί (η λάμψη της λάβας ήδη φαίνεται από τον κρατήρα).

Μένουν μόλις τρία ματς για τον τερματισμό. Με ΑΕΛ (εντός) ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός). Τα κερδίζεις με την αδιαμφισβήτητη αξία σου, την επίσης αδιαμφισβήτητη ποιότητα σου, την (αν μη τι άλλο) κατά βαθμολογικό τεκμήριο ανωτερότητα σου, την σε σταθερή βάση ετοιμότητα σου χωρίς να σε νοιάζει καν τι κάνουν οι άλλοι και …άντε γεια σε όλους.

Όλα τα άλλα είναι από πλευράς ουσίας, κενολογίες κατάλληλες μόνο για κατανάλωση εκ μέρους αυτών που ασχολούνται με τα επαγγέλματα που αναφέραμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση