ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ότι σπέρνεις θερίζεις

Ήταν επόμενο ότι θα έφθαναν εδώ τα πράγματα, αλλά…

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η ανάγκη όχι απλώς «φώναξε», αλλά «ξελαρυγγιάστηκε» για πολλοστή φορά στη διάρκεια της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Καρμιώτισσα.

Τα γράφουμε, τα λέμε, τα λέει και ο τελευταίος Ομονοιάτης από την αρχή της σεζόν μέχρι …παρεξήγησης, είτε η ομάδα κέρδιζε τη Μίντιλαντ είτε δεχόταν βαριά ήττα από αυτήν, είτε κέρδιζε την Καμπάλα, είτε τη Νέα Σαλαμίνα, είτε έχανε από τον Άρη στο Σούπερ Καπ.

Το πράγμα φαινόταν (και συνεχίζει να φαίνεται) και μόνο ένας αθεράπευτα αισιόδοξος -και ασόβαρος- άνθρωπος θα μπορούσε να υμνεί αυτήν την ομάδα. Ο ρεαλιστής και σοβαρός επισημαίνει και προειδοποιεί.

Τι φαινόταν; Η ανάγκη ενίσχυσης στην ώρα της, (αυτό …πάει τέλειωσε), και με κινήσεις οι οποίες θα έχουν την ποδοσφαιρική λογική της ποιοτικής αναβάθμισης. Είναι απαραίτητη η προσθήκη κεντρικού αμυντικού, χαφ (υπάρχει ο Φράνσον αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος), παίκτη στην κορυφή, αλλά και στα άκρα της επίθεσης.

Η Ομόνοια είναι ομάδα που δεν μοιάζει με ομάδα υψηλών απαιτήσεων και στόχων. Εκνευριστικά αργή στην ανάπτυξη, -αν δεν πάρει μπρος ο Μπεζούς- χωρίς καίριες και ουσιαστικές λύσεις από τα άκρα, ενώ έχει πελώρια προβλήματα ανασταλτικά. Με τον Μπασιρού στα καλά του είναι καλύτερα τα πράγματα. Όταν δεν είναι στα καλά του και κρατά τη μπάλα ο αντίπαλος …άστα να πάνε. Οι πιθανότητες για επιτυχή αντιμετώπιση είναι αυτές που υπάρχουν όταν παίζεις μια ζαριά για να σου βγει εξάρες.

Και επειδή ότι σπέρνεις θερίζεις (και) στο ποδόσφαιρο, η ομάδα μπήκε νωρίς νωρίς, όχι σε περιπέτειες ( αλίμονο να φτάσει μέχρι εκεί) στο λούκι που μπαίνει κάθε χρόνο από τότε που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ήδη κουβαλούν το βάρος του αποκλεισμού από το Conference League, αλλά και της πρώτης αποτυχίας στο πρωτάθλημα.

Ευτυχώς για την Ομόνοια υπάρχει ακόμη χρόνος να εξέλθει η ομάδα από το λούκι. Όμως με ημίμετρα κι όχι ποιοτικές μεταγραφές, δεν σώζεται η χρονιά κι αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό το γρηγορότερο από’  εκείνους που αποφασίζουν.

Έρχεται ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια είναι εκ των δικών της ολιγωριών αναγκασμένη να το αντιμετωπίσει μέσα από δυσμενείς συνθήκες, με τον κόσμο να νοιώθει καταστενοχωρημένος και σφόδρα προβληματισμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση