ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Οι στόχοι είναι στα πόδια της

Είναι έτοιμη για την προσπάθεια υλοποίησης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Είπε πολλά ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας Νεόφυτος Λάρκου στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή. Οι μετεγγραφές, οι δανεικοί, η διακοπή του πρωταθλήματος είναι πτυχές ήσσονος σημασίας. Πιότερη σημασία έχουν οι στόχοι. Ας θυμηθούμε και ας αναλύσουμε τι είπε περί τούτων.

«Ο πρώτος είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την ομάδα σαν οργανισμό και εδώ θέλω να σημειώσω πως το να διαχειριστείς μια επιτυχία αποτελεί στην εξέλιξη του οργανισμού, την μεγαλύτερη πρόκληση. Οι νέες υποχρεώσεις θα μας βρουν να ξεκινούμε από μηδέν βαθμούς. Αν δεν είμαστε με την σωστή νοοτροπία, δεν θα μας δοθεί τίποτα. Ο δεύτερος στόχος, είναι ότι θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την πορεία της ομάδας σε πρωταγωνιστική. Τρίτο, η ευρωπαϊκή μας πορεία να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται». Ας τους ψάξουμε λιγάκι.

Ο ορισμός της ανευθυνότητας, είναι να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα

Ο πρώτος και ο δεύτερος στόχος δεν συνταυτίζονται ακριβώς, αλλά σχετίζονται. Η σταθεροποίηση της ομάδας σε πρωταγωνιστική πορεία –ή αν θέλετε η αρχή της διαδικασίας σταθεροποίησης- εμπίπτει στο πλαίσιο της σωστής διαχείρισης της επιτυχίας.

Θαρρώ το εξής και δεν νοιώθω ποσώς ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι υπερβολικός: Η Ομόνοια μέσω της απελθούσας χρονιάς, επέστρεψε στην κανονικότητα της ως μεγάλη ομάδα και αν δεν συμβεί κάτι άκρως συγκλονιστικό (κάποια πανδημία, -κακή ώρα- όπως τώρα, ή ένα οικονομικό κραχ ή… ο κατακλυσμός του Νώε κατά την Αγία Γραφή, καθώς επίσης και το Κοράνι (δεν διεκδικούμε ως ορθόδοξοι Χριστιανοί αυτήν την αποκλειστικότητα) ), θα πρέπει να υποπέσει σε ολέθρια λάθη για να παρακμάσει ξανά.

Ναι, έχει ξανακάνει ολέθρια λάθη που αν αρχίσω να τα αραδιάζω, γράφω… την εγκυκλοπαίδεια «Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα». Όμως το πολλάκις εξαμαρτείν… σπάει μούτρα.

Ο ορισμός της ανευθυνότητας, είναι να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα…

Μια μικρομεσαία ομάδα μέσα από τέτοια χρονιά, κάνει αυτό που λέμε αναλαμπή. Αυτό που έχει κάνει της προκαλεί υψοφοβία και είναι εύκολο να πέσει. Όμως μια μεγάλη ομάδα επανερχόμενη στα ψηλά, δεν έχει πρόβλημα εξοικείωσης με το περιβάλλον.

Να και παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου για να καταλάβει  ότι η Λίβερπουλ-που ήδη πήρε πέρυσι το Τσάμπιονς Λινγκ και συνεχίζει με αυτή τη δυναμική, αν πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα έχει την πορεία που είχε η Λέστερ από τη σεζόν που το πήρε και μετά (16-17, 12η 17-18,9η 18-19,9η) ). Άλλο μέγεθος, άλλη φανέλα, άλλη ιστορία, άλλη δυναμική .

Η Ομόνοια  για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή και να βαδίζει εν διαρκή σε τροχιά κατάκτησης υψηλών στόχων, καλείται να συνεχίσει με την ίδια προσήλωση, ταπεινότητα και αυτοσυγκέντρωση. Διαθέτουσα ταυτόχρονα ακόμη ψηλότερο επίπεδο επαγγελματικής λειτουργίας, (η γενική εκτίμηση είναι ότι διατηρεί το ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας από κάθε άλλη Κυπριακή ομάδα), ως οργανισμός ως επίσης και (ακόμη ψηλότερο επίπεδο) ποδοσφαιρικής ποιότητας.

Ο τρίτος στόχος είναι η Ευρωπαϊκή πορεία να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή διάκριση. Πέντε Κυπριακές ομάδες έχουν αγωνιστεί σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ενώ η Ομόνοια δεν το έχει κάνει ακόμη. Αυτό το απωθημένο θα πρέπει κάποτε να «λυθεί».

Εν συντομία. Υψηλές πτήσεις με άμεση προοπτική την επάνοδο, καθιέρωση στο θρόνο και Ευρωπαϊκές επιτυχίες. Αυτές είναι οι επιδιώξεις στις οποίες εστιάζει η Ομόνοια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X