ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Ο πετυχημένος συμβιβασμός και το… τίποτα

Αν τα βρουν θα είναι θετικό και για τους δυο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Είμαστε έτοιμοι να τα βρούμε, φτάνει να μας δώσουν καλύτερες λύσεις. Αν γίνει αυτό είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε αύριο. Εμείς λέμε ότι αν καταλήξουμε σε συμφωνία θα πληρώσουμε. Αυτοί λένε να πληρώσουμε και μετά να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε χθεσινή του τοποθέτηση ως μέρος των δηλώσεων του στον ΣΠΟΡ FM 95 στην εκπομπή «Καλώς τα παιδιά» στον Πανίκο Κωνσταντίνου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας Δημήτρης Γρηγόρη. Έστω και σχετικά αργά -μετά τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΓΣΠ Δώρου Ιωαννίδη για την ακρίβεια-, η Ομόνοια βγήκε και τοποθετήθηκε υπερασπιζόμενη τη θέση της για τροποποίηση της συμφωνίας με τον ΓΣΠ.

Πέρσι με την πανδημία με 50 άτομα στο γήπεδο, η Ομόνοια πλήρωνε 11 χιλιάδες

Η Ομόνοια ζητά το στοιχειώδες. Να γίνει συμφωνία ούσα έτοιμη προς τούτο φτάνει ο ΓΣΠ να μειώσει τα ποσά που ζητά ως χρεώσεις γιατί τα θεωρεί υπερβολικά.

Το ποσό των 7.500 ευρώ που ανέφερε ο πρόεδρος του ΓΣΠ Δώρος Ιωαννίδης ότι καταβάλλεται ως ενοίκιο ανά παιχνίδι είναι εκτός πραγματικότητας γιατί κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε θέμα για ένα τέτοιο ποσό. Το ποσό που καταβάλλεται ανά παιχνίδι με βάση τα όσα είπε ο Δημήτρης Γρηγόρη είναι 30.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Και το εξήγησε. Αυτό το ποσό ακούγεται ως πλησιέστερο στην πραγματικότητα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας είπε ότι ο ΓΣΠ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό γύρω στις 7.500 το παιχνίδι. Πέρσι με την πανδημία με 50 άτομα στο γήπεδο, η Ομόνοια πλήρωνε 11 χιλιάδες (4.000 χιλιάδες το ενοίκιο). Του Ολυμπιακού το συνολικό ποσό είναι 7.500. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά 3.500 ευρώ.

Υπάρχει επίσης και το επιχείρημα που έθεσε το μέλος του ΔΣ της εταιρείας «Ομόνοια ποδόσφαιρο» Νικόλας Γεωργιάδης στην ανάρτηση του: «Δεν υπάρχει οφειλή προς το ΓΣΠ αλλά αμφισβητούμενο ποσό υπό διαπραγμάτευση».

Ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων και των ποσών που αναφέρθηκαν είναι σαφές ότι η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Ομόνοιας και ΓΣΠ είναι επωφελής και για τους δυο.

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο λυθεί η συνεργασία η Ομόνοια θα  έχει αρκετά διαφυγόντα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας και τα εισιτήρια γενικότερα γιατί δεν είναι λίγοι οι Ομονοιάτες που δεν θέλουν να μετακινούνται σε άλλη πόλη για… εντός έδρας ματς. Όχι τόσο για το ξεβόλεμα της μετακίνησης όσο για το prestige και βεβαίως το γενικότερο status της ομάδας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ομονοιατών νοιώθει -δικαίως κατά την απόψη μου- ότι δεν της ταιριάζει στην ομάδα του κανένα γήπεδο εκτός από το ΓΣΠ.

Ο ΓΣΠ δεν θα έχει εισόδημα 30 χιλιάδων ευρω κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, από τα παιχνίδια της Ομόνοιας. Πέρυσι για παράδειγμα η Ομόνοια έδωσε 25 ματς στο ΓΣΠ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αμφότεροι οι φορείς διοικούνται από ανθρώπους που ξέρουν ότι ένας πετυχημένος συμβιβασμός είναι καλύτερος από το... τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση