ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
11° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Ο φορ, η ρέγουλα και η πρεμούρα

Φυσιολογική η αναμονή, αλλά με μέτρο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το θέμα απόκτησης επιθετικού στην Ομόνοια παραμένει εκκρεμές. Η προσπάθεια της ομάδας σχεδιασμού –επαναλαμβάνω σταθερά τη λέξη, γιατί αυτή εκφράζει την πραγματικότητα και όχι η λέξη προγραμματισμός, για το λόγο ότι στις μεγάλες ομάδες ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ- δεν έχει ακόμη καρποφορήσει. Υπήρξαν όμως περιπτώσεις παικτών που άρεσαν, προχώρησαν τα πράγματα, αλλά δεν τέλειωσαν.

Είναι αλήθεια ότι σε μερίδα του κόσμου, που δεν είναι ευκαταφρόνητη, επικρατεί μια αδημονία για το θέμα. Υπερβολικό, θαρρώ, φαινόμενο. Ναι να υπάρχει η περιέργεια και ίσως η αγωνία για τον παίκτη που θα έλθει. Μέχρις εκεί όμως. Όχι όμως στο στυλ «σκέφτομαι το φορ στον ύπνο μου και στο ξύπνιο μου».

Να είναι γενικότερα ένας επιδραστικός επιθετικός

Το θέμα αυτό  θα λυθεί με ρέγουλα, κατά το κοινώς λεγόμενον και χωρίς πρεμούρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιαυτό. Γιατί ο ποδοσφαιριστης που θα έλθει δεν θα είναι ο Μεσσίας-η σημερινή Ομόνοια δεν τους έχει ανάγκη - ούτε ο… μίστερ
τέλειος, που θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Προσδοκία είναι να έλθει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ποδοσφαιριστής που να διαθέτει εκτελεστική δεινότητα, να είναι επίσης δημιουργός, που δεν θα διστάζει συχνά-πυκνά να γυρίζει στη μεσαία γραμμή για να πάρει την μπάλα και να ενισχύσει τους συμπαίκτες του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Να είναι γενικότερα ένας επιδραστικός επιθετικός.

Η Ομόνοια σαφώς και δεν είναι γυμνή επιθετικά και ψάχνει απεγνωσμένα... ρούχα για να φορέσει και να κρύψει αυτή τη γύμνια. Διαθέτει ένα επιθετικό υψηλού επιπέδου που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα που πέρασε, ών ταυτόχρονα συνολικά ο πιο παραγωγικός παίκτης του Κυπριακού πρωταθλήματος από τη σεζόν 2016-17 και μετά.

Λίγοι στράικερ μπορούν να κάνουν τα ίδια με εκείνον από το «κουτί». Παρ' όλο που δεν είναι ο πιο γρήγορος επιθετικός, είναι σπεσιαλίστας στο να εκμεταλλεύεται και το πιο μικρό κενό μέσα από την μεγάλη περιοχή. Είναι γεννημένος «εκτελεστής». Περί Ματ Νταρμπισάιαρ ο λόγος.

 Ο φορ που θα έλθει, αναμένεται ότι θα χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα,  στο παιχνίδι του, (περιγράψαμε πιο πάνω),σε σχέση με τον Αγγλο, για να δοθεί η δυνατότητα στην Ομόνοια να καταστεί στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης πιο πλουραλιστική και πιο ποιoτική. Στοιχεία που φυσιολογικά θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση