ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο διευθυντής, ο σχεδιασμός και το αυτονόητο

Προτεραιότητα το χτίσιμο της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Στην Ομόνοια αυτή τη στιγμή «τρέχει» ο σχεδιασμός. «Τρέχει» τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί καμιά μετεγγραφή μέχρι τώρα. Το ρήμα αφορά στις προσπάθειες που γίνονται και θα συνεχιστούν μέχρι να χτιστεί η Ομόνοια της επερχόμενης σεζόν.

Σε μια ομάδα, συνήθως προσλαμβάνεται πρώτα ο τεχνικός ή ο αθλητικός διευθυντής, που στη συνέχεια προσλαμβάνει τον προπονητή. Στην Ομόνοια δεν έγινε κάτι τέτοιο. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό αποτελεί «πλην». Ο προπονητής είναι παρών και μάλιστα εκ των πραγμάτων, πετυχημένος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μακράς διάρκειας προσπάθεια για πρόσληψη αθλητικού ή τεχνικού διευθυντή. Το Φεβρουάριο ανακοινώθηκε επίσημα ότι επήλθε συμφωνία με τεχνικό διευθυντή αλλά λόγω του ότι είχε να ολοκληρώσει κάποιες προσωπικές υποχρεώσεις-υποθέσεις θα ανακοινωνόταν σε 2-3 βδομάδες. Το Μάρτιο λέχθηκε ότι έχει αλλάξει η χρονική στιγμή έλευσης του και προστέθηκε ότι ερχόμενος θα κρίνει και την παραμονή  ή μη του προπονητή .

Στις 29 Μαΐου ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη δήλωσε ότι ένα όνομα που γράφτηκε, (Πετσουαόλι), δεν ισχύει πια και υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για τη θέση. Το ίδιο ακριβώς λέγεται και τώρα -15 μέρες σχεδόν μετά-  και αφού οι Σουηδοί αποκάλυψαν το όνομα του Γέσπερ Γιάνσον που πάντως είναι στη λίστα. Αν υποθέσουμε ότι αυτός θα είναι τελικά ο εκλεκτός, παραμένει ασαφές το πότε θα έλθει.

Η κάθοδος του ανθρώπου που θα αναλάβει το καίριο πόστο στην Ομόνοια είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα βοηθήσει την ομάδα να τεθεί σε μια άλλη βάση σε όλα τα επίπεδα. Όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, (όλη αυτή η καθυστέρηση), η άφιξη του αυτή τ η στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να δουλέψει έτσι ώστε να έχει ουσιαστική συμβολή στο σχεδιασμό. Εκτός αν έχει προσληφθεί και έχει αρχίσει να δουλεύει και το κρατάνε μυστικό. Σε τέτοια περίπτωση ...πάω πάσο.

Προτεραιότητα και μάλιστα άμεση αυτήν τη στιγμή, είναι η ενίσχυση της ομάδας έτσι ώστε να είναι σε θέση να στοχεύσει πρωτάθλημα, κύπελλο και πρόκριση σε όμιλο του Κόνφερενς Λινγκ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή εχει δηλώσει από τη μέρα του τελικού ότι ξέρει τι παίκτες χρειάζεται η ομάδα. Άρα αυτούς τους παίκτες προσπαθεί να φέρει.

Η διοίκηση τον εμπιστεύεται και του άναψε πράσινο φως για να «χτίσει» την ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό κάνει με το χρόνο όμως να περνά και τις υποχρεώσεις να πλησιάζουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση