ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ο Μπεργκ χαμηλώνει το φωτισμό

Πρόοδος ναι, αλλά έχει ακόμη… πολλά ψωμιά.

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ο κονιορτός που σήκωσε η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου είναι εκατό τοις εκατό δικαιολογημένος. Ο άνθρωπος τα έκανε θάλασσα και αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Θυμίζουμε  ότι το ΔΣ  της εταιρείας συνεδριάζει  σήμερα  και θα δει πιο διεξοδικά το θέμα. 

Αν δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά, αν δηλαδή αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα να του επιβάλουν τέτοια ποινή δεν το κάνουν, θα είναι συνυπεύθυνοι για τα δικά του ρεζιλίκια.

Ο Νορβηγός δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι « πράσινοι» να… αλλάξουν τη ρότα

Η Ομόνοια σε τρία ματς έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς –θα ήταν εννέα αλλά… «βάλαμε 3 γκολ και δεν κερδίσαμε» (αυτό  είπε ο Νορβηγός)- δείχνοντας αγωνιστική πρόοδο, με στοιχεία που τα τελευταία χρόνια είχε χάσει.

Ποιότητα, προσωπικότητα, τάση επιβολής στον αντίπαλο και αέρα ομάδας που διεκδικεί στόχους. Όλα αυτά περιέχουν και στιγμές προσφοράς θεάματος με αποκορύφωμα τη συνολική προσπάθεια στο γκολ του Χάρη Μαυρία στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

Όλο αυτό το σκηνικό που για χρόνια στερήθηκε ο Ομονοιάτης, έφερε περίσσια ικανοποίηση στον κόσμο που άρχισε να δημιουργεί μέσα του την  πεποίθηση ότι η βασίλισσα επιστρέφει.  Τα social media έχουν πάρει φωτιά από τις αναρτήσεις των οπαδών της Ομονοίας, που εκφράζονται ποικιλοτρόπως.

Ακόμη και κάποιοι που είχαν εξαφανιστεί για μεγάλο διάστημα, εμφανίστηκαν προσφάτως για να κάνουν το αδέξιο και άκομψο show τους. Υπάρχει και ένα άλλο «είδος» οπαδών. Αυτοί που πριν αρχίσει το πρωτάθλημα έβλεπαν την Ομόνοια στη Β’ Εθνική (που λέει και το σύνθημα) αλλά τώρα λένε ότι βρίσκεται ήδη στο θρόνο της!

Αν με ρωτάτε αν η ομάδα αυτή που είδα τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην τετράδα-θυμίζω ότι αυτός είναι ο εκπεφρασμένος στόχος- θα απαντούσα ότι αυτό είναι το μίνιμουμ.  Επαναλαμβάνω με αυτά που έχουμε δει. Για να είμαστε όμως ακριβείς είδαμε μόνο ένα λιλιπούτειο δείγμα των πραγμάτων. Οι δρομείς του μαραθωνίου, όχι απλώς δεν κάλυψαν ούτε το πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής  αλλά μόλις έχουν φύγει από τις θέσεις εκκίνησης.

Επειδή διακρίνεται υπερβολική ευφορία σε κάποιους να πούμε το αυτονόητο. Είναι προτιμότερο κανείς να μην αιθεροβατεί. Όπως ξέρουμε, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στο αεροπλάνο, οι πιλότοι χαμηλώνουν τον φωτισμό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης. Ας χαμηλώσει λοιπόν ο φωτισμός για την προσγείωση.

Η διαχείριση της θετικής μέχρι τώρα παρουσίας αλλά και η περεταίρω βελτίωση της Ομόνοιας αποτελεί την προτεραιότητα για τον Χένινγκ Μπεργκ.

Ο Νορβηγός κόουτς δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι « πράσινοι» να… αλλάξουν τη ρότα.  Θέλει να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε επίπεδο υλοποίησης στόχων, καθώς η αγωνιστική περίοδος έχει ακόμη… πολλά ψωμιά.

Θα τους επιστήσει την προσοχή προκειμένου να παραμείνουν σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καθώς επί της ουσίας δεν έχουν ακόμη πετύχει τίποτα.

Η πορεία συνεχίζεται. Έρχεται το επόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, το Σάββατο (18:00) στο ΓΣΠ.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X