ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Νίκη, μετεγγραφές, λαού προσδοκίες

Η μεγάλης σημασίας νίκη απαιτεί …στήριξη

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Πήραμε τρεις βαθμούς και τίποτα παραπάνω». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά το χθεσινό ματς. Απόλυτα κατανοητή η πρόθεση του –θέλει οι παίκτες να συνεχίσουν προσγειωμένα, όντες ταυτόχρονα στοχοπροσηλωμένοι- αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ήταν δηλαδή η νίκη αυτή παρόμοιας φύσης με τη νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας; Και αυτή επέφερε 3 βαθμούς. Μόνο εκεί βρίσκεται η ομοιότητα τους. Η χθεσινή ήταν η πιο σημαντική της σεζόν μέχρι την επόμενη. Το γιατί όλοι το ξέρουμε.

Φανταστείτε, έτσι για μια στιγμή, να έχανε η Ομόνοια. Θα βυθιζόταν σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια, η πίεση στην διοίκηση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη και προφανέστατα η Ομόνοια θα κινδύνευε –κυρίως ,λόγω ψυχολογίας- να μείνει πίσω στο πρωτάθλημα πριν καν αυτό ξεκινήσει καλά-καλά.

Η νίκη δίνει ηρεμία. Δίνει παράλληλα αυτοπεποίθηση, ατομικά και συλλογικά. Παρέχει επίσης χρόνο. Υπήρχε πίεση και τώρα επήλθε αποσυμπίεση με την ομάδα να δημιουργεί αντικειμενικά τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση. Ας αδράξει την ευκαιρία. Ο Σωφρόνης Αυγουστή φυσιολογικά θα δουλεύει τώρα με λιγότερη πίεση, (όπως και οι παίκτες), και θα εστιάσει τη δουλειά του -έχοντας μάλιστα χρόνο- στις αδυναμίες της ομάδας, που ασφαλώς και δεν έχουν …εξατμιστεί με τη χθεσινή νίκη. Υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει και στα δυο κομμάτια. Τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό.

Η Ομόνοια με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ έχει ετοιμάσει το έδαφος για να κάνει το restart με στόχο να γίνει πλήρως κανονική …Ομόνοια. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια το εξής: Ομάδα ικανή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τα όνειρα του κόσμου της.

Η διοίκηση οφείλει να κάνει αυτά τα οποία…βλέπει ο κόσμος όλος για να ενισχυθεί η ομάδα, με ουσιαστικές κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά. Και να κάνει πορεία τίτλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση