ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Νιάτα, ταλέντο και αποδείξεις

Με αφορμή την εμφάνιση των Ανδρόνικου Κακουλλή και Μαρίνου Τζιωνή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Είδαμε προχθές βράδυ στο ματς στη Σλοβενία τον Ανδρόνικο Κακουλλή να σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο απέναντι σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου, τον Γιαν Ομπλακ που υπερασπίζεται τα δίκτυα της Ατλέτικο και της Εθνικής Σλοβενίας.

Είδαμε το Μαρίνο Τζιωνή απέναντι στη Ρωσία και την Σλοβενία να έχει παρουσία τέτοια, έτσι που να δίνει την εντύπωση –που είναι και η πραγματικότητα- ότι έχει τη δυνατότητα να αναστατώσει και να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Κατά τον γράφοντα ήταν συνολικά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας στα δυο αυτά ματς.

Αν πάμε και λίγο πιο πίσω, θα δούμε ότι ήταν εξαιρετικός στο ματς της Ομόνοιας με τη Βασιλεία. Στο ματς με τον Εθνικό ήταν ο mvp της Ομόνοιας. Εννοείται ότι ο βαθμός δυσκολίας αυτού το ματς ήταν χαμηλότερος από τα προηγούμενα.

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις και ίσως καθ’υπερβολήν μερικές φορές, στο ταλέντο των νεαρών παικτών της Ομόνοιας. Αυτοί, με υποδειγματική συνέπεια και πατώντας μέχρι τώρα τα πόδια στο έδαφος, συνεχίζουν να παρέχουν αποδείξεις περί της αξίας των. Αυτό ακριβώς έκαναν οι δυο νεαροί.

Και ξέρουν όπως και οι άλλοι νεαροί της ομάδας ότι οφείλουν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, δουλεύοντας σκληρά με στόχο να φτάσουν ψηλότερα. Ήδη κάποιοι εξ’ αυτών δεν περνούν απαρατήρητοι στο εξωτερικό. Το έργο τους είναι δύσκολο. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο γιατί παίζουν σε ένα πρωτάθλημα που από τους πολλούς εκτός Κύπρου, δεν θεωρείται ανταγωνιστικό .

Φώτης Παπουλής, Πάρης Ψάλτης, Μαρίνος Τζιωνής, Λοΐζος Λοΐζου, Γιάννης Κούσουλος, Νικόλας Παναγιώτου, Ανδρόνικος Κακουλλής και Παναγιώτης Ζαχαρίου. Αυτοί είναι οι εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.

Αν εξαιρέσουμε τον Ελλαδίτη που πολιτογραφήθηκε Κύπριος όλοι οι άλλοι είναι νεαρής ηλικίας.

Γεμάτη νιάτα και ταλέντο είναι η Ομόνοια που -να το θυμηθείτε- όσο θα είναι εκεί ο Νορβηγός, θα συνεχίσει να παράγει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα πρωταγωνιστούν εντός συνόρων και πιθανό να αγωνιστούν και εκτός αυτών.

Ξέρετε ποιο είναι το κοινό όλων αυτών των παικτών; Είναι όλοι από την ηλικία των 25 και κάτω γεμάτοι πάθος και θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας την ποιότητα και το ταλέντο τους.

Ο Χένινγκ Μπεργκ ασφαλώς και τρίβει τα χέρια του με αυτά που βλέπει.

Η προοπτική της Ομόνοιας είναι μεγάλη. Τόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα, όσο και σε χρονικό βάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση