ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Να μη δίνει δικαιώματα

Παρά τα παθήματα συνεχίζει να το …διαπράττει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η προσοχή όλων στην Ομόνοια έχει στραφεί στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Δόξα, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (4μμ) στο Μακάρειο Στάδιο.

Το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ ήταν αρνητικό και καλούνται άπαντες στο πράσινο «στρατόπεδο» να επιστρέψουν πανηγυρικά (όταν λέμε «πανηγυρικά» εννοούμε με καλή εμφάνιση και καθαρή νίκη) στα θετικά αποτελέσματα και να συνεχίσουν τη διαδρομή προς την κατάκτηση του τίτλου. Αυτός είναι ο στόχος. Το πρωτάθλημα. Τίποτα λιγότερο.

Το… «δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι» ισχύει στο ποδόσφαιρο. Ισχύει στην περίπτωση που μια ομάδα αγωνιζόμενη με ένα υποδεέστερο αντίπαλο δεν συμπεριφερθεί ως ανώτερη απέναντι του και τον κάνει ...δύσκολο. Με άλλα λόγια του δίνει δικαιώματα. Αυτό ακριβώς έκανε η Ομόνοια. Και ο αντίπαλος όχι απλώς έγινε δύσκολος, αλλά –με βάση τις ευκαιρίες- έπρεπε να κερδίσει κιόλας!

Το «τριφύλλι» δεν πήρε αψήφιστα το ματς. Αλλά έπαιξε τη διάταξη 4-4-2 με λάθος τρόπο. Οι χαφ που χρησιμοποιήθηκαν –αντικειμενικά- δεν είχαν τα τρεξίματα να αντιμετωπίσουν έναν αριθμητικά υπέρτερο στο χώρο αντίπαλο.

Ο Χένιγκ Μπεργκ έχει πει αρκετές φορές ότι είναι ικανοποιημένος από το υλικό που διαθέτει. Και έχει δίκαιο. Η Ομόνοια δεν υστερεί στον τομέα από κανένα ανταγωνιστή. Η επάρκεια στην οποία πιστεύει ο Νορβηγός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο έχει κάνει ουσιαστικά μόνο μια μετεγγραφή. Αυτή του νεαρού Πολωνού έχει και τη μορφή της επένδυσης.

Εκείνο που έχει την υποχρέωση να κάνει ο Σκανδιναβός είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση του υλικού που έχει στα χέρια του. Είτε στο ποιοι αρχικά παρατάσσονται στο γήπεδο, είτε στο ποιοι εισέρχονται κατά τη διάρκεια του ματς. Το επίπεδο της διαχείρισης βρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με το επίπεδο της απόδοσης και της επίδοσης της ομάδας.

Η Ομόνοια την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να πάει στο Μακάρειο, για να μαζέψει τους τρεις βαθμούς της νίκης .

Δεν πρέπει με τίποτα να συνεχίσει να δίνει δικαιώματα στους ασθενέστερους αντίπαλους να διεκδικούν κάτι από το παιχνίδι.

ΥΓ: Εμείς δεν θα υποδείξουμε στον προπονητή πως θα αγωνιστεί. Είτε στην πτυχή των προσώπων, είτε σε αυτήν της διάταξης ή της τακτικής. Θα καταθέτουμε όμως σταθερά την άποψη μας για την παρουσία της ομάδας. Αυτή είναι η δουλειά του αθλητικού συντάκτη. Που κρίνεται με τη σειρά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση