ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Να αξιοποιήσουν τη… γιούχα

Οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο την περασμένη Παρασκευή ήταν… θετικό στοιχείο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Φέρνω στο μυαλό τον Τζον Κάρβερ- που τον θυμήθηκα αυτόν - κατά τη συνέντευξη Τύπου σε ματς με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ τη σεζόν 2016-17 να διερωτάται γιατί ο κόσμος αποδοκίμαζε τη στιγμή που η Ομόνοια είχε κερδίσει στο ΓΣΠ την Καρμιώτισσα με 4-2 και με ανατροπή του σκορ. Είχε προηγηθεί δις η φιλοξενούμενη ομάδα. Ήταν η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που έγινε στια 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ήταν φανερό ότι ο Άγγλος κόουτς μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχε πάρει μυρωδιά για το που βρισκόταν. Όχι ότι η Ομόνοια είναι…Μπαρτσελόνα αλλά για τον μικρόκοσμο μας είναι τεράστιο μέγεθος και o κόσμος της θέλει μόνο καλό ποδόσφαιρο και νίκες.

Οι οπαδοί ήθελαν να δείξουν την οργή τους, το θυμό τους, την απογοήτευσή τους, αλλά και το φόβο τους ότι μπορεί να χαθεί ακόμη μία χρονιά.

Το κατάλαβε ο Τζον Κάρβερ και ο Νίκος Νταμπίζας που τον έφερε αλλά ήξεραν ότι δεν είχαν ομάδα για μεγάλα πράγματα. Το τέλος της χρονιάς βρήκε την Ομόνοια εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τη χρονιά 2002-2003.

Οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν συχνό φαινόμενο  τις δυο επόμενες σεζόν. Μέχρι ενός σημείου γιατί μετά επήλθε η απόλυτη απαξίωση με αυτούς τους… κάτι σαν ποδοσφαιριστές (στην πλειοψηφία τους ) που έφεραν οι Πάμπος Χριστοδούλου και Ανχελ Γκόμες. Μπρρρ, ανατριχίλα στον Ομονοιάτη και μόνο με τη σκέψη.

Την περασμένη Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας αποδοκιμάστηκαν για πρώτη φορά από μερίδα οπαδών για την απαράδεκτη τους εμφάνιση. Οι αποδοκιμασίες άγγιζαν και το Χένινγκ Μπεργκ.

Οι οπαδοί ήθελαν να δείξουν την οργή τους, το θυμό τους, την απογοήτευσή τους, αλλά και το φόβο τους ότι μπορεί να χαθεί ακόμη μία χρονιά.

Είμαι σίγουρος ότι με το που ήλθαν στην Κύπρο οι ποδοσφαιριστές, κάπιοιοι τους εξήγησαν περί της Ομόνοιας και του μεγέθους της. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Τζον Κάρβερ.

Όμως ότι και να πεις σε κάποιον με λόγια όσο πειστικός και να είσαι, δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως τι εστί μεγάλη ομάδα στην Κύπρο σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν μια μικρή κοινωνία, που σε ένα βαθμό θεοποιεί το ποδόσφαιρο.

Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές και προπονητές αποδεδειγμένα επαρκείς στην πατρίδα τους ή και αλλαχού, την πάτησαν στην Κύπρο γιατί απέτυχαν να ενταχθούν στην κυπριακή ποδοσφαιρική κοινωνία.

Η γιούχα που δέχθηκαν οι παίκτες της Ομόνοιας είναι θετικό φαινόμενο για τους ίδιους. Γιατί είναι βίωμα, είναι εμπειρία, είναι απτή απόδειξη της πίεσης που τους ασκείται. Και χίλιες φορές πιο αποτελεσματική από τις… διαλέξεις και θεωρητικολογίες διαπαιδαγώγησης που τους αραδιάζονται καθώς και τα βίντεο από πανηγυρισμούς τίτλων που τους βάζουν και παρακολουθούν στα αποδυτήρια.

Τώρα θα μου πείτε η γιούχα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε τίποτα. Πώς να κάνει αφού οι…αποδοκιμαζόμενοι απλώς δεν μπορούσαν. Είναι σαν να λέμε ότι ένας κανονικός άνθρωπος μπορεί να πηδήσει  επί τόπου τρία μέτρα ύψος. Ε, δεν γίνεται

Στους ποδοσφαιριστές της φετινής Ομόνοιας η γιούχα θα πιάσει τόπο; Θεωρώ πως ναι. Γιατί οι πλείστοι έχουν μια διαφορά από τους προηγούμενους. Δεν υστερούν εκεί που εκείνοι υστερούσαν. Δηλαδή... στο ποδόσφαιρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X