ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μήνυμα από την …προθέρμανση

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Από τον καιρό που ανέλαβε την Ομόνοια ο Σωφρόνης Αυγουστή, στα ματς και ιδιαίτερα τα πρόσφατα στα Playoffs και το προχθεσινό του κυπέλλου (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων) τα καλά αγωνιστικά λεπτά είναι σαφώς  περισσότερα από τα άσχημα.

Με περισσότερα λεπτά καλής απόδοσης σε σχέση με τα κατά την προ Σωφρόνη εποχή ματς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου, αλλά σταματάς σε ένα βαθμό να επιβεβαιώνεις αυτούς που σε αμφισβητούν σε όλην τη διάρκεια της χρονιάς. Και όσο το συνεχίζεις η αμφισβήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Και βεβαίως δεν διαγράφεις την κακή πορεία. Και βεβαίως η χρονιά στο πρωτάθλημα είναι αποτυχημένη λόγω της ...θάλασσας των λαθών που έγιναν φέτος. Και βεβαίως είναι μια δύσκολη σεζόν στο «στρατόπεδο» της ομάδας, καθώς υπήρχε (και υπάρχει) μια γκρίνια, αλλά και μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση να αντιμετωπιστεί.

Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα, αλλά και η ομάδα ξεσηκώνει τον κόσμο

Όμως η Ομόνοια δεν έχει άλλη επιλογή από το να κοιτάξει τη συνέχεια και να επικεντρωθεί στο στόχο της που είναι το κύπελλο. Τυχόν κατάκτηση του δεν διαγράφει το τι άσχημο είδαμε, αλλά θα αποτελέσει μια πειστική αντίδραση της ομάδας.

Η πρόκληση για την Ομόνοια, δεν είναι η μόνο κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και η εξασφάλιση του τέταρτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν.

Έχει το τριφύλλι μπροστά του τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης απέναντι στη Πάφος FC που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο ΓΣΠ. Το 1-1 του πρώτου αγώνα της δίνει προβάδισμα. Προβάδισμα που της παρέχεται και από τον κόσμο που θα κατακλύσει το ΓΣΠ-προβλέπεται ρεκόρ προσέλευσης για φέτος- και θα δώσει την… κατεύθυνση και στους παίκτες.

Οι «πράσινοι» οπαδοί με την «κάψα» τους για το κύπελλο θα σπρώχνουν τους παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή. Βέβαια αυτό το φαινόμενο στο ποδόσφαιρο λειτουργεί αμφίδρομα. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα, αλλά και η ομάδα ξεσηκώνει τον κόσμο. Έτσι …πάει.

Η Ομόνοια στον επαναληπτικό του ΓΣΠ μέσα στην κατάλληλα διαμορφωμένη ατμόσφαιρα, (ο κόσμος σε έκσταση), θα πρέπει να υποχρεώσει τον αντίπαλο να ακολουθήσει το δικό της τέμπο για να ανταπεξέλθει και να φθάσει στη νίκη.

Πέραν του σκορ και της έδρας έχει και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα η Ομόνοια έναντι του αντιπάλου. Η κατάκτηση τίτλων είναι στο DNA της, ενώ ο αντίπαλος δεν πήρε ποτέ τίτλο. Καλή η θεωρία –γιατί όλα αυτά είναι θεωρία- αλλά η πράξη είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά.

Η Ομόνοια καλείται να επαληθεύσει στο χορτοτάπητα του ΓΣΠ τα περί προβαδίσματος με την απόδοση της στο γήπεδο. Οι παίκτες ξέρουν την τεράστια σημασία του ματς και θα πάρουν το πρώτο εντός γηπέδου …μήνυμα (γιατί το εκτός  ήδη το παίρνουν ) από πολύ νωρίς. Θα το πάρουν από την καθιερωμένη προθέρμανση, βλέποντας τον κόσμο να έχει κάνει «κατάληψη» στις εξέδρες. Το περιεχόμενο του μηνύματος, αυτονόητο: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση