ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
17 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Μικροί ήρωες για μεγάλα όνειρα

Η πρόκριση είναι …ιστορία, αλλά πίσω από αυτήν υπάρχει κάτι βαθύτερο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου (106΄Ατιέμουεν), Παναγιώτου, Λανγκ, Κίκο (81΄Γιούστε), Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (106΄Ασημένος), Μποτεάκ (52΄Παπουλλής), Τζιωνής, Λοΐζου (85΄Ψάλτης), Κακουλλής (91΄Ζευκής).

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ψες στο «Lilleküla Stadium»στο Ταλίν και έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ομόνοιας οδηγώντας τη για δεύτερη φορά σε όμιλο Ευρωπαϊκού θεσμού, αφού το τριφύλλι εξασφάλισε συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Η πρόκριση είναι -αντικειμενικά- ένα σημαντικό γεγονός που γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αφού επέρχεται για δεύτερη «κολλητή» σεζόν συνεχίζοντας την πορεία της αγωνιστικής αναγέννησης της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου, στέλνοντας για πολλοστή φορά το μήνυμα ότι η ακμή έχει  πάρει τη θέση της παρακμής των προηγούμενων ετών.

Όμως η ιστορία δεν θα γράψει μόνο για την πρόκριση. Θα γράψει ότι η μετά κόπων και μόχθων εξασφαλισθείσα μέσα στο Ταλίν,  αυτή πρόκριση, προήλθε …συνοδευόμενη και από ένα άλλο γεγονός που δεν συναντάται συχνά στο ποδόσφαιρο. Με τη συνδρομή αρκετών νεαρών. Των εξής, με …γηραιότερο των Νικόλα Παναγιώτου που γεννήθηκε το έτος 2000(!): Νικόλα Παναγιώτου (12.5.2000), Μαρίνου Τζιωνή (16.7.2001) Ανδρόνικος Κακουλλή (3.5.2001), Λοΐζου Λοΐζου (18.7.2003),Ανδρέα Ασημένου (2.7.2004) Άγγελου Ζευκή (15.4.2003)

Ενδεκαδάτοι οι πρώτοι τρεις και ντεμπούτο γενικώς οι άλλοι δυο! Σε εκτός έδρας Ευρωπαϊκό ματς που κρίνει …όμιλο.

Πρόκριση με σφραγίδα επένδυσης. Που άμα το σκεφτεί κανείς είναι από οικονομικής σκοπιάς πιο σημαντική από την πρόκριση. Μακροπρόθεσμα. 

Το γιατί είναι απλό. Αν για παράδειγμα οι Μαρίνος Τζιωνής, Ανδρόνικος Κακουλλής, Λοίζος Λοΐζου και Νικόλας Παναγιώτου είναι βασικοί για τα επόμενα δυο χρόνια σκεφτείτε πόσα λεφτά …εξοικονομά η Ομόνοια. Γιατί τα λεφτά που θα δίνει για παράδειγμα σε τέσσερεις ξένους θα είναι απείρως περισσότερα από αυτά που θα παίρνουν οι μικροί. Είναι βεβαίως και τα λεφτά που θα καρπωθεί σε ενδεχόμενη μετεγγραφή αν οι συγκεκριμένοι συνεχίσουν την πρόοδο.

Δεν αναφερθήκαμε στους άλλους δυο μικρούς γιατί ακόμη τώρα αρχίζουν. Θυμίζουμε και τους άλλους «πράσινους» νεαρούς. Τους Χαράλαμπο Χαράλαμπους , Κωνσταντίνο Βενιζέλο, Ανδρέα Ευαγγέλου, Ανδρέα Σάββα.

Η χθεσινή ψυχοβγαλτική πρόκριση έχει άρα βαθύτερη σημασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση