ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μια συμφωνία που την περιμένει ο κόσμος

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ σωματείου και εταιρείας συνεχίζονται χωρίς ουσιαστική εξέλιξη για την ώρα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το κεφάλαιο που ονομάζεται «Διαπραγματεύσεις μεταξύ σωματείου και εταιρείας για τροποποίηση της ισχύουσας συμφωνίας στην Ομόνοια» παραμένει για μήνες ανοικτό.

Επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν υπάρχει από κανένα. Εκτός από τη δήλωση του Σταύρου Παπασταύρου στην εκπομπή Total Green στις 31 Οκτωβρίου 2022 όπου δημοσιοποιήθηκε το θέμα. Ακολούθησαν γενικότητες. Ανακοίνωση του σωματείου την επομένη των δηλώσεων. Μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι στις 27/10/2022 στάληκε σε αυτό ολοκληρωμένη πρόταση για τροποποίηση της συμφωνίας του 2018. Και ότι υπάρχει ετοιμότητα για συζητήσεις.

Δήλωση Μάριου Αργυρίδη στον ΣΠΟΡ FM 95 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι», στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ότι το σωματείο δέχεται την πρόσκληση Σταύρου Παπασταύρου για συζήτηση. Δήλωση του ίδιου τη βραδιά της κατάκτησης του κυπέλλου από την πετοσφαιρική ομάδα ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις, ότι χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος και υπομονή. Και πίστη ότι θα επέλθει αίσιο τέλος.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες και κανείς δεν είναι σε θέση να είναι απολύτως σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει. Βέβαια στην Ομόνοια –ειδικά φέτος- κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος για πολλά πράγματα. Εκείνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα των επαφών που γίνονται μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του σωματείου και της εταιρείας. Στόχος των επαφών είναι η σύγκλιση των θέσεων έτσι ώστε να επέλθει μια συμφωνία αμφοτεροβαρής.

 Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν αμφισβητούνται από κανένα. Ας τα θυμηθούμε. 

Μέσα από την παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Σταύρο Παπασταύρου η Ομόνοια ξέφυγε από την αγωνιστική παρακμή και ξαναπέρασε σε περίοδο ακμής.

Αυτά τα xρόνια, η Ομόνοια τερμάτισε δύο φορές πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, πανηγύρισε τρεις προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς Ομίλους, κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα Super Cup, αναδεικνύοντας παράλληλα αρκετά παιδιά από τα σπλάχνα της.

Επιπλέον η ομάδα έχει καταστεί ένας υγιής οργανισμός από οικονομικής άποψης, απαλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό από τα ασήκωτα βάρη των χρεών που τον ταλάνιζαν για χρόνια και όχι μόνο επηρέαζαν την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά τον έφεραν ένα τόσο δα βήμα από τον γκρεμό.

Πέραν τούτων, υπάρχουν δύο ειδικότερα, πολύ απλά σημεία.

Ο Σταύρος Παπασταύρου σαφώς και γνωρίζει ότι η Ομόνοια δεν ιδρύθηκε το 2018, ενώ οι του σωματείου σαφώς και γνωρίζουν ότι χωρίς σοβαρό επενδυτή, η Ομόνοια δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου. Το παρελθόν στο οικονομικό θέμα είναι εφιαλτικό (οίκημα στην Παπανικολή, …επέλαση Μιλτιάδη Νεοφύτου, ομόλογα). Και κανείς λογικός ανθρωπος δεν θέλει να το ξαναζήσει.

Ο κόσμος, ως παθών, αγωνιά και περιμένει. Εννοείται ότι περιμένει καλά νέα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση