ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μια σκληρή απόφαση

Με βαριά καρδιά πάρθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ αλλά θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«* Μια κορυφαία προσωπικότητα για την Ομόνοια και την ιστορία της.
* Υπό την τεχνική του ηγεσία η ομάδα ανέκτησε την αγωνιστική της αίγλη, έφτασε σε ιστορικές επιτυχίες, κατέκτησε τίτλους, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, γέμισε τα γήπεδα και έφερε ξανά στον Λαό της τα αισθήματα της χαράς και της υπερηφάνειας.
* Ο Χένινγκ Μπεργκ ξεχώριζε και για τον χαρακτήρα, το ήθος, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά του. Με την συνολική του παρουσία τιμούσε τις αξίες και τα ιδανικά που αυτός ο σύλλογος πρεσβεύει».

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας για τη λύση της συνεργασίας με το Χένινγκ Μπεργκ. Τα όσα αναφέρονται αποτελούν εγκώμιο στον προπονητή και άνθρωπο Μπεργκ. Και δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να έχει διαφορετική άποψη. Αναφέρομαι στα περί προπονητικής.  Στα όσα αναφέρονται για την ανθρώπινη πλευρά δεν είναι δυνατό να υπάρχει άποψη από την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου γιατί απλούστατα δεν γνωρίζει τον άνθρωπο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο βαθμός δυσκολίας της προσπάθειας της διοίκησης για να βρει το επόμενο προπονητή είναι τεράστιος.

Ο πήχης είναι στο πιο ψηλό σημείο που μπορούσε να τεθεί. Αντικειμενικά. Γιατί τα επιτεύγματα είναι εκεί. Πολλά επιτεύγματα μέσα σε μικρό χρόνο διάστημα. Και μάλιστα με αφετηρία περίπου το μηδέν. Θυμηθείτε πως ήταν η Ομόνοια αγωνιστικά το καλοκαίρι του 2019.

Ο προπονητής που θα έλθει μοιραία και αντικειμενικά θα συγκρίνεται συνεχώς με το Μπεργκ. Αυτό είναι δεδομένο.

Μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν με το Χενιγκ Μπεργκ στο τιμόνι η διοίκηση της Ομόνοιας πήρε την πιο σκληρή απόφαση που χρειάστηκε να πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

«Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε την Ομόνοια ίσως πιο δύσκολο και από το του 2018 όταν αναλάβαμε αρχικά την Ομόνοια» . Αυτό είπε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Νικόλας Γεωργιάδης στη χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Total Green».

Τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και η γενικότερη εικόνα της ομάδας δεν επέτρεψαν στον Νορβηγό να παραμείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει προς το κατά την άποψη της, συμφέρον του συλλόγου και θεώρησε ότι απαιτείται μια άμεση αλλαγή για να καταφέρει η ομάδα να διεκδικήσει το κύπελλο. Γιατί το κύπελλο σημαίνει πολλά για την Ομόνοια. Περα από την κατάκτηση τίτλου σημαίνει εν μέρει σωτηρία της χρονιάς, ανόρθωση γοήτρου και μερικά εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Ειδικά αν η ομάδα περάσει σε όμιλο. Εννοείται ότι η αλλαγή προπονητή δεν αποτελεί εχέγγυο κατάκτησης του κυπέλλου.

Με το Χένιγκ Μπεργκ αυτοπαγιδευμένο μέσα στις εμμονές του( σαμπόταρες το εαυτό σου και δεν το καταλάβαινες, κόουτς) ο  πρόεδρος και οι συνεργάτες του εκτίμησαν - σωστά η λάθος θα το δούμε στην πορεία- ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίσιμη φάση της σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση