ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μετά την κατραπακιά…

Εχασε από το κεφάλι της και είναι υποχρεωμένη να παίξει στη Λεμεσό…αντιδρώντας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο άνθρωπος επιλέγει καταστάσεις και πορείες που οδηγούν σε αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο. Σε επιλογές καταστροφικές. O άνθρωπος αυτός λειτουργεί ως να είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του.

Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει καταστροφική επιλογή, αλλά πολύ αρνητική που φέρνει ανάλογες συνέπειες στον πρωταγωνιστή. Αναφερόμαστε στην Ομόνοια που χθες αποκλείστηκε από το κύπελλο λόγω της ήττας από το ΑΠΟΕΛ.

Αγωνίστηκε με τρόπο αδικαιολόγητα «φοβικό» δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλο να κυριαρχήσει

Ο Χενινγκ Μπεργκ διάλεξε πρωτάθλημα και όχι κύπελλο. Έτσι, σε σχέση με το ντέρμπι με την Ανόρθωση (0-0), άλλαξε εννιά ποδοσφαιριστές στο χθεσινό ματς (0-1), έχοντας στο μυαλό το ντέρμπι κορυφής του ερχόμενου Σαββάτου με την ΑΕΛ.

Έκανε εκτεταμένο rotation. Η απόπειρα δεν …βγήκε. Το rotation ήταν μεν αναγκαίο, όμως μπορούσε κάλλιστα να γίνει σε πιο περιορισμένο βαθμό. Παρουσιάστηκε μια ομάδα που δεν είχε ούτε τον ρυθμό, ούτε τη συνοχή στον κανονικό βαθμό. Αν το rotation ήταν πιο ρηχό θα ήταν καλύτερος και ο ρυθμός και η συνοχή. Και  λογικά η απόδοση της ομάδας.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Σημαντικότερο ίσως. Η Ομόνοια αγωνίστηκε με τρόπο αδικαιολόγητα «φοβικό» -λες και έπαιζε με την Εθνική Βραζιλίας στα φόρτε  της -δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλο να κυριαρχήσει στο παιχνίδι (και να το κερδίσει). Αυτό το 30 τοις εκατό στον τομέα της κατοχής της μπάλας είναι ασύλληπτο στη σκέψη και πολύ μειωτικό για την φετινή Ομόνοια. Δυστυχώς αυτή ήταν η Ομόνοια χθες. Με τα πεπραγμένα της υποτίμησε εαυτήν, ( ταυτόχρονα -και αντικειμενικά- υπερτίμησε τον αντίπαλο), και έβαλε η ίδια αρκετή  πίεση στον εαυτό της ενόψει  της συνέχειας.

Αν το Σαββάτο η Ομόνοια νικήσει την ΑΕΛ και ξεφύγει στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς διαφορά, καλώς. Αν όχι, τότε η πίεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Αρα η αντίδραση αποτελεί αναγκαιότητα.

ΥΓ «Το παιχνίδι το Σάββατο θα είναι δύσκολο και η ομάδα που παίζουμε είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα και σήμερα παίζαμε και την ομάδα που είναι στην 7η θέση του πρωταθλήματος», είπε ο Χένινγκ Μπεργκ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ θέλοντας να δικαιολογήσει τις πολλές αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα κόουτς.  Είναι-τα πράγματα- πέρα από την απεικόνιση των αριθμών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση