ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κάποιος να τον «ξυπνήσει»

Είναι τρομερή η δύναμη του κοιμώμενου Τιτάνα- κόσμου της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ για τον αριθμό των εισιτηρίων που διατέθηκαν στους αγώνες του τελευταίου Πρωταθλήματος τα γενικό σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς με ασφάλεια είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να έχει γυρισμένη την πλάτη στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Τα περισσότερα εισιτήρια, 67.702 διέθεσε το ΑΠΟΕΛ και ακολουθεί η Ομόνοια με 60.223 εισιτήρια.

Σε δυο από τις πιο μαύρες ποδοσφαιρικές σεζόν της διαδρομής της η ομάδα της Λευκωσίας ήταν πρώτη και δεύτερη στα εισιτήρια.

Μια πιο επισταμένη ματιά που έχει σχέση με τα εισιτήρια που διέθεσε η Ομόνοια, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι μικρή. Αν πάμε στη σεζόν που πέρασε, διαπιστώνουμε ότι η Ομόνοια ήταν πρώτη στα εισιτήρια - 95,222- και το ΑΠΟΕΛ που ήταν πρωταθλητής, δεύτερο με 93,863.

Σε δυο από τις πιο μαύρες ποδοσφαιρικές σεζόν της διαδρομής της η ομάδα της Λευκωσίας ήταν πρώτη και δεύτερη στα εισιτήρια.

Τη σεζόν 2017-18 κατατάγηκε 6η είχε 17 ήττες και έμεινε εκτός Ευρώπης για δεύτερη συνεχή σεζόν. Την επόμενη, 2018-19, ήταν ξανά 6η με 16 ήττες και παρέμεινε εκτός Ευρώπης. 

Τα περισσότερα εισιτήρια την πρώτη σεζόν τα διέθεσε στο ματς με το ΑΠΟΕΛ κατά τη δωδέκατη αγωνιστική-13,225- και τη δεύτερη στο ματς με τον Απόλλωνα κατά την πέμπτη αγωνιστική διαθέτουσα 7,677.

Μέσα σε αυτή τη διετία είναι ζήτημα αν αγωνίστηκε δυο η τρεις φορές ως μεγάλη ομάδα, ενώ εννοείται πως η μπάλα που έπαιζε δε βλεπόταν.

Με τέτοιες επιδόσεις πενίας η Ομόνοια παρουσιάζει ψηλούς αριθμούς αναλόγως με τις επιδόσεις των υπολοίπων. Για την ίδια βέβαια αυτές οι επιδόσεις είναι παντελώς ασύμβατες  με το μέγεθος και τα γενικότερα της δεδομένα.

Την περίοδο 2009-10 για παράδειγμα που ήταν για τελευταία φορά πρωταθλήτρια διέθεσε 162.061 σε πρωτάθλημα 32 αγώνων, τη δε περίοδο 2003-04 διέθεσε 143,039 σε πρωτάθλημα 26 αγώνων. Εννοείται πως  τα μισά ματς σε κάθε πρωτάθλημα έπαιξε στην έδρα της.

Είναι τρομερή η δύναμη του κοιμώμενου Τιτάνα - κόσμου της Ομόνοιας.

Κάποιος όμως θα πρέπει να τον «ξυπνήσει» …

 

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X