ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει

Η εμφάνιση του Φάνου Κατελάρη και οι προεκτάσεις της

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ο Γιαν Λέζιακς ήταν άλλη κλάση, στο ΠΑΠ, ο Τιάγκο Φερέιρα ξεδίπλωσε αρετές ξανά, ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο έδειξε ότι είναι ικανός τερματοφύλακας, αλλά στη σφαίρα της ατομικής απόδοσης,«ρεπορταζιακά» περισσότερη σημασία δίνεται στο Φάνο Κατελάρη. Γιατί πήρε πολύ καλό βαθμό μέσα από ιδιάζουσες συνθήκες.

Ο διεθνής χαφ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, (το τελευταίο που αγωνίστηκε ήταν ένα φιλικό με τη Ζαλγκίρις στις 27 Ιουλίου), σε θέση αμυντικού χαφ παρά την μακρά αποχή ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του.

Το καταλαβαίνει και ο ίδιος και ασφαλώς θέλει να παρουσιάζεται στο γήπεδο σε κατάσταση… up to standard

Δεν ήταν πρωταγωνιστής αλλά -για να χρησιμοποιήσουμε ένα μπασκετικό όρο- ένας ρολίστας που έφερε σε πέρας την αποστολή του. Κινούμενος σε συγκεκριμένο περιορισμένο χώρο μεταξύ κέντρου και περιοχής, έτρεξε, μάρκαρε, πρέσαρε, έδιωχνε έγκαιρα και περιόρισε τον ποιοτικότατο Ράγιος. Επιτέλεσε με επιτυχία ότι ζήτησε από αυτόν ο Νορβηγός προπονητής.

Ήταν η παρουσία αυτή μια νέα αρχή για το νεαρό γέννημα και θρέμμα τριφυλλοφόρο που σαφώς και δεν στερείται προσόντων. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι κατά καιρούς προπονητές τον είδαν θετικά. Ο Τζον Κάρβερ τον προώθησε-με προτροπή Νίκου Νταμπίζα- ο Γιάννης Αναστασίου επίσης τον …πήγαινε, ενώ το ίδιο συνέβη και με το Χένρικ Μπεργκ που του είπε από την πρώτη στιγμή ότι τον πίστευε και ήθελε πολύ την επέκταση του συμβολαίου του.Το δε καλοκαίρι  τον ήθελε η ΑΕΚ Λάρνακας και ο ΠΑΟ.

Το ότι η μέχρι τώρα παρουσία του δεν είναι ανάλογη των προσόντων του και του πολύ καλού σωματότυπου του –τονίζεται αυτό γιατί ο σωματότυπος του Κύπριου αθλητή δεν είναι ο ιδανικότερος που υπάρχει- είναι γεγονός. Από τον καιρό που καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα αρκετές φορές δεν απέδωσε σύμφωνα με τις γενικές προσδοκίες. Στην Εθνική ομάδα και δη στη θέση του κεντρικού αμυντικού που χρησιμοποιήθηκε παλιότερα, ήταν άψογος.

Το καταλαβαίνει και ο ίδιος και ασφαλώς θέλει να παρουσιάζεται στο γήπεδο σε κατάσταση… up to standard. Σε αυτό το θέμα κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο …Φάνος. Ενδεχομένως να περνά από το μυαλό του-και να τον μπλοκάρει- το ότι δεν τον πιστεύουν. Να του ξαναθυμίσω μια τετριμμένη έκφραση. Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.

Αυτό είναι ένας βασικός κανόνας στη ζωή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X