ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η ζυγαριά κλίνει υπέρ…κανενός

Εμφαση και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Τον τελευταίο καιρό τίθεται εύλογα το ερώτημα…αν η Ομόνοια θα δώσει περισσότερο βάρος είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη, ή θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό και στα δύο μέτωπα.

Οι περισσότεροι απαντούν ότι θα δώσει περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα γιατί μέσω αυτού –της κατάκτησης δηλαδή του τίτλου - θα αγωνιστεί και του χρόνου στην ίδια διοργάνωση με την προοπτική να επαναλάβει πορεία διάκρισης. Και βεβαίως εισροή χρημάτων.

Ας μην ξεχνάμε και τα οικονομικά οφέλη, που προκύπτουν από τη διαγραφή μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας

Όμως η συνέχιση της θετικής πορείας στην Ευρώπη εκφραζόμενη με πρόκριση στους 32 του θεσμού του Γιουρόπα Λινγκ ισούται με κάτι πολύ σημαντικό που σημαίνει συνέχιση καταγραφής ιστορίας. Η πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά αποτέλεσε ιστορικό επίτευγμα, ενώ το ίδιο ακριβώς θα αποτελέσει η ενδεχόμενη πρόκριση στους 32 του θεσμού. Επίσης βάλτε στη ζυγαριά από πλευράς πρεστίζ την κατάκτηση του Κυπριακού πρωταθλήματος και τη συγκεκριμένη πρόκριση και κρίνετε προς τα που θα πάρει κλίση.

Ας μην ξεχνάμε και τα οικονομικά οφέλη, που προκύπτουν από τη διαγραφή μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας. Και για το μπάτζετ, που έχει η Ομόνοια, δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.  Ας τα δούμε τα οφέλη.

Νικητής ομίλου και πρόκριση στους 32: μπόνους 1 εκατομμύριο ευρώ.  Δεύτερος ομίλου και πρόκριση στους 32: μπόνους 500.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι κάθε νίκη ισοδυναμεί με 570.000 ευρώ ενώ κάθε ισοπαλία με 190.000 ευρώ.

Αρα η Ομόνοια θα πρέπει να κυνηγήσει –στο βαθμό που μπορεί - τη μέγιστη δυνατή διάκριση και στις δύο διοργανώσεις.

ΥΓ. Το να προκριθεί η Ομόνοια είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Όμως στην Ευρώπη έδειξε ότι ξέρει να ορθώνει ανάστημα. Ο μαέστρος Μπεργκ …ξέρει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση