ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
20° Λευκωσία,
17 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Η υγεία που βγάζει…

Όλα δουλεύουν σχεδόν ιδανικά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ένα πρωτάθλημα, μια πρώτη θέση στον πίνακα με τη σεζόν να σταματά λόγω covid 19 και δυο προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό όμιλο!

Η περσινή πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν η πρώτη στην ιστορία της ομάδας. Η δε κατάκτηση του τίτλου ήταν η πρώτη μετά από έντεκα χρόνια. Στην τρέχουσα σεζόν, είναι κατά την επικρατούσα άποψη, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην οικονομική πτυχή τα πράγματα είναι πολύ ρόδινα

Διατηρείται ο ίδιος βασικός κορμός και πραγματοποιούνται μόνο οι απαραίτητες μετεγγραφές για να διατηρείται και κυρίως να βελτιώνεται το επίπεδο και η γενικότερη της ισχύ ως ομάδα. Το καλοκαίρι του 2020 έγιναν έξι μετεγγραφές και το τρέχον έγιναν εφτά μέχρι στιγμής ( με βάση τους κανονισμούς υπάρχει ακόμη περιθώριο για προσθήκη Κυπρίων παικτών). Στις χειμερινές μετεγγραφικές περιόδους γίνονται μετεγγραφές σχεδόν απόλυτης ανάγκης ( πχ Κοστέλ Παντίλιμον, Μάρκο Τσέποβιτς).

Γενικότερα η μετεγγραφική πολιτική της ομάδας εμπεριέχει και το στοιχείο της ανανέωσης του υλικού. Ηλικιακά είναι όσο το δυνατό πιο προσεγμένες οι επιλογές ενίσχυσης. Σε μια σοβαρή ομάδα ο προπονητής και η ομάδα σχεδιασμού ξέρουν το εξής απλό: Ότι το χρονικό σημείο της ανανέωσης του υλικού (όχι του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά αλλά του συνόλου) είναι υψίστης σημασίας για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας. Οι ομάδες που μένουν για μακρά περίοδο σε ψηλό επίπεδο έχουν ως χαρακτηριστικό το ότι ξέρουν πότε πρέπει να φρεσκάρουν το υλικό τους.

Τέσσερεις ταλαντούχοι νεαροί όχι μόνο ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα, αλλά έγιναν και βασικοί, ενώ κλήθηκαν και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών με τους δυο να μετράνε μάλιστα αρκετές εμφανίσεις, θεωρούμενοι από τους καλύτερους ποιοτικά διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Αναφερόμαστε στους Μαρίνο Τζιωνή, Ανδρόνικο Κακουλλή, Λοΐζο Λοΐζου και Νικόλα Παναγιώτου. Πίσω από αυτούς τους μικρούς υπάρχουν άλλοι τόσοι που ετοιμάζονται για το ξεπέταγμα.

Στην οικονομική πτυχή τα πράγματα είναι πολύ ρόδινα. Πέρυσι η ομάδα πήρε από την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή ( διάφορα μπόνους ) γύρω στα €9,500.000.Έξω οι χορηγίες από συμφωνίες που έκλεισε όταν μπήκε στους ομίλους ενώ είχε διαφυγόντα έσοδα από την μη παρουσία κόσμου. Φέτος μέχρι στιγμής καρπώθηκε €3.240.000 ως μπόνους και …συνεχίζει . Είχε εισπράξεις και από τα εντός έδρας ματς.(7256 εισιτήρια με Ντιναμό, 8022 με Φλόρα, 7585 με Αντβερπ).

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι και στις δυο σεζόν ο προϋπολογισμός της εταιρείας είναι πλεονασματικός. Δηλαδή τα έσοδα υπερβαίνουν τις δαπάνες.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ξέροντας ότι ..πριν λήξει ο μήνας οι μισθοί θα μπουν στους λογαριασμούς τους.

Συμπέρασμα; Βιώνουν μία υγιή εποχή στην Ομόνοια. Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα το ένα κατόρθωμα ακολουθεί το άλλο. Ζούμε σε μία εποχή που το τριφύλλι είναι ανθισμένο. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αν θέλετε και δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα, είναι ως ομάδα με διαφορά ο περισσότερο ελκυστικός προορισμός για τον κάθε ποδοσφαιριστή από κάθε άλλη στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση