ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
33° Λευκωσία,
30 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Ομόνοια: Η κληρονομιά του Μπεργκ και το ιδανικό σενάριο για τον επόμενο

Δύσκολο το έργο της τριμελούς επιτροπής όπως και αυτού που θα έλθει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Όνειρό του κάθε Ομονοιάτη στα πέτρινα χρόνια ήταν να ξεχρεώσει η ομάδα και να βρεθεί κάποιος με πολλά χρήματα και τη δυνατότητα να τη βοηθά οικονομικά και να την κάνει πρωταθλήτρια.

Το όνειρο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2018 και έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2021. Η πραγματικότητα όμως έγινε πολύ πιο ευχάριστη. Γιατί περιέλαβε και δυο προκρίσεις σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό που δεν έγινε ήταν το να ξεχρεώσει η ομάδα.

Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να αντέξει στη σύγκριση με τον προκάτοχό του

Πριν τη συμφωνία με το Σταύρο Παπασταύρου, (ο άνθρωπος με τα πολλά χρήματα), το χρέος ήταν 18 εκατομμύρια. Τώρα είναι στα 14 εκατομμύρια. Οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν από την επίσημη Ομόνοια.

Ο Σταύρος Παπασταύρου πήρε ένα πολύ καλό, (όπως έδειξε η συνέχεια), προπονητή. Το Χένινγκ Μπεργκ. Το 21ο πρωτάθλημα, το 17ο σούπερ καπ, η 1η θέση της σεζόν 2019-20 και οι προκρίσεις στους ομίλους των Europa League και Europa Conference League, φέρουν την «σφραγίδα» του  ανθρώπου αυτού που  κάθισε στον «πράσινο» πάγκο σε 114 αγώνες.

Επίσης, με τη δουλειά του, την επιμονή του και την πρωτοποριακή για τα Κυπριακά δεδομένα τακτική του, κατόρθωσε να προωθήσει ποδοσφαιριστές μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας και να τους αναδείξει, μετατρέποντας τους σε βασικές μονάδες και πρωταγωνιστές.

Το όνομά του στην Ομόνοια  θα ακούγεται εις το διηνεκές. Ο προπονητής που θα έλθει, θα πρέπει να τιμήσει τη δουλειά του εμπράκτως. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να αντέξει στη σύγκριση με τον προκάτοχό του. Έχει ο νέος πρoπονητής μια βαριά κληρονομιά να σηκώσει.

Γιαυτό και το έργο της τριμελούς επιτροπής που συγκρότησε η Ομόνοια για την πρόσληψη του άνθρωπου αυτού είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει η επιτροπή να ψάξει καλά, να πληρώσει ίσως και κάτι περισσότερο (η Ομόνοια) για να βρει τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

Για την ώρα, το ιδανικό σενάριο για το νέο προπονητή, αφού με το καλό έλθει, είναι να καταφέρει με την δουλειά του και την γνώση του να γυρίσει την κατάσταση και να δημιουργήσει συνθήκες, ακόμα και να μετατρέψει την φετινή σεζόν, όχι σε επιτυχημένη, γιατί δεν γίνεται, αλλά σε μια σεζόν που ο Ομονοιάτης θα θέλει να θυμάται κάτι καλό από αυτήν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση