ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η καμένη γη του σχεδιασμού

Αυτό είναι το φαινόμενο που πληρώνει ακριβά η ομάδα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο «οργανισμός Ομόνοια» πορεύεται, αποδεχόμενος και αφομοιώνων χρονικές παθογένειες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Όταν λέμε «οργανισμός», αναφερόμαστε ασφαλώς στη διοίκηση, στον κόουτς, σε αυτούς που πήραν τις αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα και στους παίκτες. Δεν εξαιρούμε απολύτως κανέναν. Εντάξει, η περίπτωση του κόουτς Σωφρόνη Αυγουστή είναι διαφορετική. Τώρα ήλθε ο άνθρωπος και δεν ευθύνεται για τίποτα. Και προσπαθεί να υπερβεί τα εμπόδια που έθεσαν οι άνευ προηγουμένου αστοχίες.

Η Ομόνοια πληρώνει εδώ και καιρό ακριβά τα λάθη που έγιναν από το καλοκαίρι

Όπως θα διαπιστώσατε, τα πάντα κύλησαν στο ίδιο μοτίβο μετά και από τη νέα ήττα –την τέταρτη σε πέντε αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο- αλλά απείρως πιο σημαντική (ήττα) από τις άλλες, γιατί με άλλη μια από τον ιδιο αντίπαλο στον επαναληπτικό φθάνει το τέλος της χρονιάς. Από το Μάρτιο.

Έχουν διαπραχθεί φέτος επαναλαμβανόμενα σοβαρά λάθη. Οι πάντες που έχουν σχέση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Και γιατί να μην το κάνουν; Αυτήν τη στιγμή απολαμβάνουν ασυλίας. Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να καταλογιστούν αλλά και να αναληφθούν. Αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, θα γίνει αργότερα. Εδώ που τα …γράφουμε, και τώρα να γίνει, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Όση ζημιά έγινε, έγινε. Δεν μπορεί να γίνει περισσότερη.

Η Ομόνοια πληρώνει εδώ και καιρό ακριβά τα λάθη που έγιναν από το καλοκαίρι. Πληρώνει κυρίως τον κάκιστο σχεδιασμό επί του οποίου δομήθηκε η ομάδα. Από τους ποδοσφαιριστές που ήλθαν το καλοκαίρι, θετικά κρίνονται οι Μπρούνο Φελίπε, (αυτός έφυγε), Ανταμ Μάθιους και Φώτης Κίτσος. Και ασφαλώς, όχι σε σημείο που να εκτιμά κανείς ότι ανέβασαν επίπεδο την ομάδα (ανεξαρτήτως ποιότητας). Γιατί αυτός είναι ο στόχος μιας μετεγγραφής. Να ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα. Παρά την κατάσταση αυτή οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού παρακολούθησαν με ασύλληπτη για το μυαλό του μέσου φίλαθλου απάθεια τα γεγονότα κατά τη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο.

Παραχωρήθηκε ο Μπρούνο Φελίπε και αποκτήθηκαν οι Ισμαήλ Σράντι και Αρτέμ Μπεσεντίν. Ο πρώτος έπαιξε 25΄' και ο δεύτερος 118’ .Το Φεβρουάριο. Με τις μετεγγραφές να αρχίζουν την πρώτη Ιανουαρίου. Επίσης κρίθηκε ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κεντρικό αμυντικό. 

Η καμένη γη του σχεδιασμού. Σε αυτήν βαδίζει επί του παρόντος, βασανιστικά, η Ομόνοια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση