ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η επόμενη μέρα και το ερώτημα

Μπροστά στη νέα σεζόν με αυτονόητο στόχο, αλλά απαιτείται ξεκαθάρισμα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ποια είναι η επόμενη μέρα; Δεν θέλει αναλύσεις. Ούτε καν σκέψη. Για να επιστρέψει η Ομόνοια σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη, απαιτείται ένα πράγμα. Επένδυση σε παίκτες με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν σήμερα αρκετοί παίκτες του ρόστερ. Αναφέρομαι σε ποιοτικούς παίκτες με προσωπικότητα, αλλά και παραστάσεις.

Δεν νοείται η Ομόνοια να συμβιβάζεται με επιλογές παικτών που δεν πληρούν τα δικά της στάνταρ. Με άλλα λόγια είναι αδιανόητο αυτό που έγινε τη χρονιά που τελειώνει αύριο.

Η Ομόνοια χρειάζεται αποφάσεις που να γίνουν γνωστές στον κόσμο

Η Ομόνοια γνωρίζει σήμερα ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν και σε δύο μήνες θα αρχίσουν τα παιχνίδια για το Conference League. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δια των δηλώσεων του μετά τον τελικό έδειξε πλήρη ετοιμότητα ως προς την ετοιμασία του ρόστερ, λέγοντας χωρίς δισταγμό το εξής: «Θα φέρουμε τους παίκτες που πρέπει».

Ο Κύπριος προπονητής πρέπει να έχει ήδη πείσει τους πάντες ότι, (με τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών), θα πρέπει να του δοθεί η  ευκαιρία να ετοιμάσει καλύτερο ρόστερ από αυτό που είχε η ομάδα στη σεζόν που ολοκληρώνεται. Λογικά θα έχει πείσει και το Σταύρο Παπασταύρου, τον άνθρωπο, που ως εκ της θέσεως του, θα πρέπει να διαθέσει τους πόρους για να τον βοηθήσει έτσι ώστε  να ετοιμάσει καλύτερο ρόστερ.

Και είναι ακριβώς εδώ που έρχεται το ερώτημα στα χείλη του κάθε Ομονοιάτη. Όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το ιδιοκτησιακό θα είναι αρκετοί οι διαθέσιμοι για μετεγγραφική επένδυση πόροι για την επίτευξη του στόχου;

 Η Ομόνοια χρειάζεται αποφάσεις που να γίνουν γνωστές στον κόσμο. Το συντομότερο. Αν οι αποφάσεις είναι θετικές θα αποτελέσουν τη βάση για να συνεχίσει η ομάδα τις επιτυχίες. Αν όχι, η κουβέντα αλλάζει.

ΥΓ Η Ομόνοια έχει επιτύχει τους στόχους που έθεσε το καλοκαίρι του 2018. Δηλαδή να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό και τις ευρωπαϊκές προκρίσεις με την ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Μια ομάδα που πέτυχε αυτά τα πράγματα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, πράγματα που πριν λίγα χρόνια ούτε στα καλύτερα μας όνειρα δεν βλέπαμε, έχει πρωτοπορήσει και έχει αφήσει σφραγίδα στο χώρο. Ούσα δε και η μισή Κύπρος από πλευράς πληθυσμού φίλαθλων έχει ασφαλέστατα μια τεράστια προοπτική για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Και είναι ασφαλώς κρίμα να χαθεί η προοπτική που η ίδια δημιούργησε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση