ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η δύσκολη περίπτωση του Φώτη Κίτσου

Θέλει τον παίκτη το «τριφύλλι», αλλά…

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Φώτης Κίτσος είναι ένα ταλαντούχο παιδί που ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς, είναι στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας Κ21 και έχει δείξει με την παρουσία του ότι είναι χρήσιμος στην Ομόνοια, που επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του. Το πιθανότερο είναι ότι και ο ίδιος το θέλει. Αυτός όμως που θα αποφασίσει για το άμεσο μέλλον του παίκτη είναι ο Ολυμπιακός. Τα ρεπορτάζ εν Ελλάδι αλλάζουν τροπάρι κάθε λίγο για τον παίκτη και  όπως δείχνουν  τα πράγματα θα συνεχίσουν τοιουτοτρόπως μέχρι που να υπάρχει κατάληξη.

Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει για την ώρα καμία απόφαση από τον Ολυμπιακό, που δεν έχει μόνο τον Φώτη Κίτσο να σκεφτεί αλλά και τις ουκ ολίγες άλλες περιπτώσεις παικτών που κάνει συλλογή τα τελευταία χρόνια –δίκην παιδομαζώματος ή μη - για δικούς του λόγους. Από όλους αυτούς που έχει μαζέψει πάντως τα τελευταία χρόνια ελάχιστοι έχουν προχωρήσει στη συγκεκριμένη ομάδα. (Να θυμίσουμε μόνο τις Κυπριακές περιπτώσεις που ακούνε στα ονόματα Κωνσταντίνος Λαίφης και Ιωάννης Κωστή). Με αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός, -με αποκορύφωμα  το περυσινό αλαλούμ στο σχεδιασμό- ενδεχομένως να μην είναι επιλογή για τον κάθε νεαρό που θέλει να κάνει καριέρα.

Γιατί έχει δημιουργήσει μια αποκρουστική  τακτική που αφορά το σχεδιασμό. Όλη αυτή η περιρρέουσα, δημιουργεί ακανόνιστες συνθήκες για πολλούς ποδοσφαιριστές που στην ουσία δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Κινούνται μεταξύ δανεισμού και Ολυμπιακού Β’ . Το αν υπάρχει πλάνο για όλους αυτούς τους παίκτες που έχουν μαζευτεί, κανείς δεν το ξέρει. Από ότι βλέπουμε πάντως –έξωθεν ασφαλώς- δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι …ότι προκύψει ανάλογα με τη στιγμή. Αυτό απλώς σημαίνει ότι επίσημη κρούση της Ομόνοιας στον Ολυμπιακό για τον παίκτη είναι πιθανό να μην απασχολήσει κανένα. Αν βέβαια παρθεί απόφαση να μείνει ο παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού  τότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.

Όπως θυμάστε υπήρχε για την Ομόνοια και πέρυσι …νταραβέρι (λέμε τώρα) με τον Ολυμπιακό. Ήταν η περίπτωση Μάξι Λοβέρα που δημιούργησε και αυτή σενάρια με τον παίκτη να ενδιαφέρει τον Άρη Θεσσαλονίκης αρχικά και τελικά να κλείνει στον Ιωνικό στις 23 Αυγούστου 2022, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη του δικού μας πρωταθλήματος (άρχισε στις 26 Αυγούστου 2022) και τρεις μέρες μετά την έναρξη της Σούπερ Λινγκ που άρχισε στις 20 Αυγούστου 2022. Βέβαια πέρυσι ο Κίτσος ανακοινώθηκε από την Ομόνοια στις 31 Αυγούστου 2022. Το πέρυσι όμως για την Ομόνοια είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Όχι βέβαια για την περίπτωση του Φώτη Κίτσου, αλλά για την υπέρμετρη και ακρως εκνευριστικ΄ή  καθυστέρηση που σημειώθηκε στην πτυχή της ενίσχυσης. Και για να είμαστε ακριβείς ο Κίτσος ..έκατσε. Άλλος ήταν ο κύριος στόχος. Ο Μάριος Τσαούσης του ΠΑΟΚ.

Για την ώρα ο ελκυστικός προορισμός για το Φώτη Κίτσο, με την έννοια ότι είναι μια καλή ευκαιρία να συνεχίσει την πορεία προόδου –γιατί αυτό ακριβώς θέλει ο παίκτης- παίζοντας και στην Ευρώπη, είναι η Ομόνοια. Θα είναι σε μια τροχιά όπου στη συνέχεια της θα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Η Ομόνοια, που υποχρεούται να κάνει το σχεδιασμό της μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- οι πρώτοι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League διεξάγονται στις 27 Ιουλίου- δύσκολα θα περιμένει μια ομάδα και δη τον Ολυμπιακό.

Δύσκολη η περίπτωση του νεαρού Ελλαδίτη. Αν πάντως η Ομόνοια τα καταφέρει και τον κρατήσει θα είναι μια πολύ καλή κίνηση για αυτήν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση