ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Γελαστός και όχι γελασμένος

Έτσι θέλει να βγει ο κόσμος από αυτό το λούκι που τον τοποθέτησαν εδώ και μήνες

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Σταύρος Παπασταύρου γνωστοποίησε με δηλώσεις του στις 31 Οκτωβρίου 2022 στην εκπομπή TOTAL GREEN, ότι ζήτησε τροποποίηση της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας που έχει υπογραφεί το 2018. ( Είχε απευθυνθεί  προηγουμένως εκ μέρους του η σχετική πρόταση προς το σωματείο).

Από τότε έχουν περάσει 230 μέρες με το σοβαρό αυτό θέμα να περνά από διάφορες φάσεις, αλλά να παραμένει άλυτο παρά το ότι είχε φθάσει σε ένα σημείο όπου το μόνο που απέμενε για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δυο μερών ήταν το να ψηφιστεί από τα μέλη στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Το γιατί δεν έγινε αυτό το έχουν μάθει και οι πέτρες και αν το αναφέρουμε,απλώς επαναλαμβάνουμε εαυτούς. 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι δυο πλευρές μπήκαν σε έναν άλλο κύκλο επαφών και με βάση τις εκτιμήσεις - που είναι αλήθεια ότι σε τούτο το σήριαλ έχουν ανατραπεί πολλάκις - αυτό που απομένει είναι να εμφανιστεί θετικός ο Σταύρος Παπασταύρου στην τελευταία  διαφοροποιημένη  πρόταση που υπέβαλε το σωματείο. Οι εκτιμήσεις όσον αφορά στο τι θα αποφασίσει ο Σταύρος Παπασταύρου δίνουν μια νότα αισιοδοξίας.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και με ένα σωρό εκκρεμότητες να απασχολούν την πτυχή του σχεδιασμού –οι ανακοινώσεις ούτε καν άρχισαν- το σκηνικό για μια ομάδα που προετοιμάζεται και για Ευρωπαϊκά ματς, επιθυμούσα μάλιστα να κάνει την υπέρβαση, είναι άκρως ανεπιθύμητο.

Ο κόσμος της Ομόνοιας, που φυσικά δεν φταίει σε τίποτα για τη δημιουργία αυτού του παρατεταμένου δυσάρεστου σκηνικού και μη δυνάμενος να κάνει και πολλά πράγματα για να επηρεάσει τα γεγονότα, κατατρώγεται από αγωνία για το τι θα γίνει με το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας. Εννοείται ότι μέσα του διατηρεί την ελπίδα και αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.

Η Ομόνοια για τον κόσμο της δεν είναι απλώς η ομάδα που η επιρροή της περιορίζεται μόνο «στο χορτάρι», σε νίκες, τρόπαια και ρεκόρ. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι η ομάδα της ψυχής του αλλά και της ιδεολογοκοινωνικής του θεώρησης (κοινωνική δικαιοσύνη,  αλληλεγγύη, ισότητα, εξάλειψη διακρίσεων).

Άρα ο κόσμος, που αγκαλιάζει σφικτά την ομάδα, όχι απλώς θέλει, αλλά καίγεται για να βγει γελαστός και όχι γελασμένος από αυτήν την εφιαλτική ιστορία που αναγκαστικά βιώνει.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση