ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Φόρμα και δίψα για Κύπελλο

Με το τρόπαιο δεν πάει χαμένη η χρονιά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με τον στόχο του πρωταθλήματος να έχει χαθεί εδώ και καιρό και την κατάληψη προνομιούχας θέσης να έχει αποκλειστεί μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, οι πράσινοι θέλουν να τελειώσουν θετικά τη φετινή σεζόν, μέσω του κυπέλλου.

Γι’ αυτόν τον λόγο άπαντες είναι αποφασισμένοι να υπερβάλουν εαυτούς στα ματς με την Παφιακή ομάδα , προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τροπαίου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα καταλαγιάσει η γρίνια. Χωρίς βέβαια να λυθούν τα προβλήματα. Το γεγονός ότι θα καταλαγιάσουν τα προβλήματα θα συμβάλει στην επίλυση τους, γιατί θα υπάρξει λογικά ηρεμία σε αυτούς που θα πάρουν τις αποφάσεις.

Είναι γεγονός ότι με την έλευση του Σωφρόνη Αυγουστή έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σε όλους τους τομείς. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δείχνει πρόοδο και νομίζω ότι το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς με τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο, ήταν το αποκορύφωμα της αγωνιστικής αυτής προόδου . Ήταν άλλωστε η μόνη αντάξια της ιστορίας της παρουσία στη φετινή σεζόν. Άγγιξε το τέλειο η Ομόνοια εκείνη τη μέρα σε επίπεδο εμφάνισης.

Με την παρουσία του νέου προπονητή αποσυμπιέστηκαν οι παίκτες και άλλαξε το κλίμα. Αλλαξαν πράγματα και στον αγωνιστικό τομέα. Βελτιώθηκε το κέντρο της άμυνας σταθεροποιήθηκε δυάδα στον άξονα με αποτέλεσμα να υπάρξει περισσότερο δέσιμο μεταξύ κέντρου και άμυνας, η άμυνα όλων των παικτών έγινε πιο aggressive, ενώ το παιχνίδι της ομάδας εγινε πιο κάθετο και κατά συνέπεια πιο επικίνδυνο για τον αντίπαλο. Όταν έρχονται καλύτερα αποτελέσματα –με αποκορύφωμα τη νίκη – πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο, υπάρχει και μεγαλύτερη ευφορία και ενθουσιασμός.

Η Ομόνοια διανύει φέτος μια κακή χρονιά. Γιαυτό βγήκε εκτός τίτλου και γιαυτό έμεινε εκτός προνομιούχων θέσεων. Στο Κύπελλο, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά Με λίγα παιχνίδια μπορείς να φθάσεις στον τελικό, να πάρεις έναν τίτλο και να γράψεις ιστορία. Ένας τίτλος δίνει την ικανοποίηση ότι δεν πήγε στράφι μια ολόκληρη χρονιά. Νιώθεις ότι κάτι πέτυχες, κι ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειές σου. Αυτό ακριβώς σημαίνει ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου.

Οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο και έχουν καλή ψυχολογία. Φέτος πέρασαν κυρίως κακές στιγμές, και στεναχώριες. Μόνο αυτοί ξέρουν τι τράβηξαν και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ένα τρόπαιο μετά από όλα αυτά. Και για αυτούς και για τον κόσμο. Και διψούν γιαυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση