ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Εσύ 'σαι η αιτία

Το σήριαλ «κάρτα φιλάθλου», λόγω «πρασίνων», διανύει άλλη μια φάση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Οι χθεσινές εξελίξεις στη συνέχεια του σήριαλ για την κάρτα φιλάθλου δίνουν αφορμή να θυμηθούμε την αφετηρία του νέου επεισοδίου που σημάδεψε την πορεία των πραγμάτων.

Η απρόσμενη εξέλιξη στο θέμα του Μακαρείου σταδίου μετά το αίτημα της Ομόνοιας για παραχώρηση του προς αυτήν, ως έδρα για την επικείμενη χρονιά έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την ασφάλεια των σταδίων. Η Ομόνοια μέσα από μία.. πρωτόγνωρη  όντως για τα χρονικά του ποδοσφαίρου μας διαδικασία που ακολούθησε, παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία περί της αδυναμίας εφαρμογής του μέτρου για την κάρτα φιλάθλου.

Παρά το ότι και άλλες ομάδες κατά καιρούς είχαν εκφραστεί με επιχειρήματα κατά του μέτρου, είτε όπως είχε εφαρμοστεί (sic), είτε γενικώς, η Ομόνοια ήταν μόνη που παρουσίασε με τεκμηριωμένο τρόπο ότι το μέτρο, που για τον υγιή φίλαθλο αποτέλεσε την ελπίδα για καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στην απόπειρα εφαρμογής του, ήταν ένα φιάσκο.

Με βάση την έκθεση της Αστυνομίας, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομόνοια... «το νότιο πέταλο και τμήματα της δυτικής κερκίδας του σταδίου πρέπει να μείνουν κλειστά και περιφραγμένα, επειδή υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας του σταδίου. Επίσης το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν είναι σύγχρονο και δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου για την κάρτα φιλάθλου».

Όπως επίσης είχε αποκαλύψει η Ομόνοια, η έκθεση της Αστυνομίας για το Μακάρειο στάδιο βρισκόταν στην κατοχή του ΚΟΑ από τις 04 Απριλίου 2018 ! Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει τα έργα που ζήτησε η Αστυνομία για αγώνες χαμηλής, μέτριας και υψηλής επικινδυνότητας και τα οποία παρουσιάστηκαν από τον ΚΟΑ ως «απαραίτητες προϋποθέσεις», διεξάγονταν κανονικά παιχνίδια που φιλοξένησαν ακόμη και 4-5 χιλιάδες κόσμο!

Βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας παραβιάζονταν και όμως το γήπεδο λειτουργούσε κανονικά, εν γνώσει της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι παραχωρήθηκε Άδεια Λειτουργίας του Μακαρείου σταδίου, από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Η υπόθεση ήταν  η αιτία να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την ασφάλεια των σταδίων.

Αποτέλεσμα του.... ανοίγματος ήταν η χθεσινή πρόταση νόμου που θα οδηγήσει ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και όπως δείχνουν τα πράγματα με τη συμπλήρωση των νενομισμένων διαδικασιών, θα  αναστείλει την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2019, ως πίεση προς τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν πρωτίστως τη νομοθεσία για την ασφάλεια των γηπέδων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης επανέλαβε στη συνέχεια την πλήρη αντίθεση της Κυβέρνησης σε μια τέτοια πρόταση.

Αν δηλαδή ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είχε θεωρήσει υπερβολικές τις οικονομικές απαιτήσεις του ΓΣΠ και δεν απευθυνόταν στο Μακάρειο ζητώντας το ως έδρα για τους πράσινους… όλα θα ήταν μια χαρά για όλους μας.   

Για την ακρίβεια θα φαίνονταν. Δεν θα ήταν.

Η πρόταση νόμου που θα οδηγήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, ασφαλώς και δεν θα επιφέρει… την ασφάλεια στο γήπεδο. Ούτε λύνει το  πρόβλημα, θέτοντας το πιθανότατα στις Ελληνικές καλένδες.  Ομως δημιουργεί πρόβλημα. Γιατί σε περίπτωση που θα ισχύσει ως νομοθεσία, επανέρχονται στα γήπεδα όλοι αυτοί οι...οργισμένοι οπαδοί, που κρατούσαν αιχμάλωτο το ποδόσφαιρο για χρόνια. 

Ειναι ευνόητο ότι, αυτό που ο κάθε λογικός άνθρωπος εκτιμά είναι ότι ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ θα πρέπει να απαγορεύσουν την διεξαγωγή αγώνων στο Μακάρειο στάδιο. Η μήπως δεν είναι;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X