ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Ομόνοια: Είναι αυτό ρόστερ να παλεύει με τη φθορά;

Η έβδομη θέση δεν αντιπροσωπεύει ποσώς το υλικό που υπάρχει στην ομάδα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το 2021 είναι πολύ καλή χρονιά για την Ομόνοια, (πρωτάθλημα, πρόκριση σε όμιλο του Κόνφερενς Λινγκ, Σούπερ Καπ), αλλά δεν δύει καλά.

Οι «πράσινοι» έχασαν με 4-2 από το ΑΠΟΕΛ, (6η ήττα σε 14 παιχνίδια), στο φινάλε της χρονιάς και θα εισέλθουν στο νέο έτος από την 7η θέση -εκτός εξάδας(!)- και στο -9 από την κορυφή.

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της ομάδας πριν την έναρξη της περιόδου δεν  θα πίστευε ότι η Ομόνοια με το τέλος της (ημερολογιακά) χρονιάς θα ήταν εκτός της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος.

Και για να είμαστε και πιο ακριβείς μπαίνοντας και στην πράξη αυτή η θέση δεν ταιριάζει ούτε στην στελέχωση –που έχει βέβαια κάποιες αδυναμίες- ούτε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας που όντως δεν είναι μαγική… αλλά όχι και έτσι. Και ασφαλώς η θέση αυτή δεν ταιριάζει στην τεράστια ιστορία της ομάδας. Ούσα (η θέση) παράλληλα πληγή για το γόητρο της.

Είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο, η Ομόνοια θα το κάνει μόνο αν έχει συνέπεια στην απόδοσή της και σταθερότητα στα αποτελέσματα μέσα στο 2022

Στην ανατολή τού 2022 διαφαίνεται μία ευκαιρία για την πρωταθλήτρια. Αυτή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Αν και κατά κανόνα οι περίοδοι αυτοί δεν προσφέρονται για μετεγγραφές - κελεπούρια.

Είναι λογικό να έχει γίνει μια προεργασία. Χρόνος για πολλά, πολλά δεν υφίσταται. Η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει όσο γρηγορότερα γίνεται, για να γίνει η ομάδα αποδοτικότερη και πιο ανταγωνιστική.

Ναι η ενίσχυση χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα στην προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων μέχρι να εκλείψει, (αν εκλείψει), κάθε ελπίδα περί τούτου. Αλλιώς υπάρχει η δεύτερη στη σειρά υποχρέωση που λέγεται έξοδος στην Ευρώπη.

Είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο, η Ομόνοια θα το κάνει μόνο αν έχει συνέπεια στην απόδοσή της και σταθερότητα στα αποτελέσματα μέσα στο 2022.

Και ουδεμία πάντως αλλαγή να γίνει στο ρόστερ -λέμε τώρα χάριν συζήτησης- αυτό δεν είναι ρόστερ να παλεύει με τη φθορά της μη ένταξης στην εξάδα.

Ένα ρόστερ που σου δίνει τη δυνατότητα να φέρνεις παίκτες από τον πάγκο είτε ισάξιους είτε ακόμη και καλύτερους και από τους βασικούς, λέει πολλά.

Υ.Γ.: Ας μην ασχοληθεί άλλο η Ομόνοια με τη διαιτησία του ντέρμπι. Είναι και ανώφελο και αποπροσανατολιστικό. Και κυρίως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο χώρο. Πιο χρήσιμο είναι το να πέσει με τα μούτρα στο να βρει παίκτες που θα βάλουν σφραγίδα στην ομάδα. Όσο βέβαια γίνεται, Γενάρη μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση