ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Έδειξε ξανά ότι μπορεί να υποστηρίξει τον στόχο

Η χθεσινή παρουσία ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι θετική

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια, ανεξαρτήτως του χθεσινού αποτελέσματος, δείχνει ότι μπορεί να είναι σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Ότι μετά τον τίτλο το 2021, μπορεί ξανά φέτος να είναι η ομάδα που ισότιμα θα διεκδικήσει με τους ανταγωνιστές της την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη.

Το κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά αυτό τον στόχο θα καλείται από δω και πέρα να το αποδεικνύει. Αυτή, ασφαλώς, θα είναι μια κατάσταση που χρειάζεται την καλύτερη δυνατή διαχείριση από πλευράς Σωφρόνη Αυγουστή, αλλά και την βοήθεια από την διοίκηση στο κομμάτι της ενίσχυσης, όπου απαιτείται, στις μετεγγραφές του Ιανουαρίου.

Είναι γεγονός ότι από βαθμολογικής πλευράς η Ομόνοια δεν βολεύεται με το αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως μια απώλεια ανεπανόρθωτη. Αυτό που μπορεί κανείς να κρατήσει είναι η πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η Ομόνοια δείχνει ότι έχει βελτιώσει πολύ την πτυχή του πως αμύνεται ως μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Έχει σημασία αυτό γιατί αλλιώς συμπεριφέρεται αγωνιστικά μια ομάδα που αμύνεται και πρωταγωνιστεί από μια ομάδα που αμύνεται απλώς για να μη χάσει. Δυο ματς με μηδέν παθητικό και από ελάχιστες μέχρι μηδαμινές προϋποθέσεις εκ μέρους του αντιπάλου για γκολ, είναι θετικός απολογισμός.

Στη δυάδα αυτή των ματς, η Ομόνοια, που είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, έπαψε να είναι ευάλωτη στις επιθέσεις του αντιπάλου. Υπάρχει ιδανική υποστήριξη των χαφ προς το κέντρο της άμυνας, τα δε wing backs δεν ανεβαίνουν …αβέρτα, ενώ δίνουν βοήθειες αναλόγως θέσης και οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί. Δημιουργείται έτσι σε κάθε επιθετική ενέργεια του αντιπάλου ένα κέλυφος προστασίας για την ομάδα.

Χθες επιθετικά δεν …βγήκαν οι απόπειρες. Έγιναν κλεψίματα. Γιατί εκεί πόνταρε η Ομόνοια αφού δεν θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο επιβολής Δεν έγιναν καλές τελικές πάσες ούτε καλά τελειώματα. Γιαυτο δεν σκόραρε η ομάδα. Η χθεσινή επίτευξη γκολ ποσώς δεν ανησυχεί γιατί η ομάδα είναι παραγωγική.

Η συνέχεια λέει …Απόλλωνας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση