ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Άλλοι θα φέρουν την επανάσταση

Αυτό που γράφτηκε στο Twitter δεν είναι θέμα του κόσμου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«ΛΑΟΣ έτοιμος για... ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» (τα κεφαλαία δεν είναι δικά μας). Αυτή τη φράση ανάρτησε χθες η Ομόνοια στο Twitter. Μαζί και φωτογραφίες από την «πρώτη» προπόνηση. Έστειλε δηλαδή μήνυμα για… επανάσταση του κόσμου η Ομόνοια.

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προπόνηση της σεζόν για την Ομόνοια στο γήπεδο «Κερύνεια Επιστροφή»  στην παρουσία των επτά νέων αποκτημάτων (Μίχαελ Λούφτνερ, Ανταμ Λανγκ,Τιάγκο Φερέιρα, Ζοέλ Περέιρα, Βίτορ Γκόμες, Ρούμπεν Άλβες, (υπό δοκιμή) Χαράλαμπος Κυριακίδης), αλλά και δύο περίπου χιλιάδων οπαδών των πρασίνων, που σε κάποιες στιγμές δημιούργησαν ατμόσφαιρα αγώνα πρωταθλήματος.

Έχει τη σημασία της κινητοποίησης ή και του ξεσηκωμού των οπαδών για… ποδοσφαιρικούς λόγους

Όμως είναι αλήθεια ότι ο χθεσινός παλμός δεν είχε φθάσει στο βαθμό που είχε φθάσει κατά την περσινή πρώτη προπόνηση της Ομόνοιας στο Μακάρειο όπου μαζεύτηκε τρεισήμισι χιλιάδες κόσμος.

Μακάρειο είπαμε ; Κάτι… λέει αυτό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εκεί αγωνίζεται η Ομόνοια και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει. Θυμάστε τι είχε γραφτεί στη μακροσκελή εκείνη ανακοίνωση όπου η Ομόνοια απεδείκνυε την ανεπάρκεια της ασφάλειας των φιλάθλων στο Μακάρειο.

«Θα ζητήσουμε από την ΚΟΠ, σε περίπτωση που προτίθεται να ορίζει παιχνίδια στο Μακάρειο στάδιο, να εγγυηθεί την ασφάλεια αθλητών, προσωπικού και φιλάθλων, αλλά και τη σωστή αστυνόμευση σύμφωνα με τη νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η ΚΟΠ αδυνατεί να δώσει τις πιο πάνω εγγυήσεις, τότε δεν επιθυμούμε να αγωνιστούμε στο Μακάρειο στάδιο καθώς δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο κανένα από την ομάδα μας». Αυτό αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Πάμε πίσω στην… επανάσταση, που λέγαμε. Τη γενικευμένη δηλαδή εξέγερση που μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, είτε θρησκευτικούς, είτε πολιτικούς. Ο όρος στην περίπτωση αυτή δεν ερμηνεύεται τοις μετρητοίς. Έχει τη σημασία της κινητοποίησης ή και του ξεσηκωμού των οπαδών για… ποδοσφαιρικούς λόγους.

Ναι το «πόπολο» καλείται να κάνει την  επανάσταση. Δεν είναι όμως αυτό που θα τη φέρει, αλλά η ομάδα. Που καλείται αυτήν την ποδοσφαιρική σεζόν να καταστεί έτοιμη προς τούτο.

Στο στρατόπεδο του τριφυλλιού υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ τονίζεται πως όλα κυλούν βάσει σχεδίου χωρίς να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Αναμένουμε …

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X