ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
27 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Ακριβώς έτσι…

Που αναμένεται να κριθεί η ρεβάνς με τους Κροάτες

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Απογοητευτικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν χάθηκε. Τώρα πάμε στη Λευκωσία». Αυτό ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γιαν Λέζιακς μετά το ματς στο Ζάγκρεμπ.

Αυτό είναι ακριβώς το πρίσμα μέσα από το oπoίο άπαντες στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το ματς της ερχόμενης Τρίτης στο ΓΣΠ . Ένα ματς όπου υπάρχει φαβορί για την πρόκριση. Και λέγεται Ντiναμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα αυτή ήταν φαβορί για την πρόκριση και πριν το πρώτο παιχνίδι. Και πιο ποιοτική και πιο έμπειρη είναι από την Ομόνοια σε αγώνες Τσάμπιονς Λινγκ.

Σημειώστε ακόμη ότι το ΓΣΠ θα είναι ..έδρα για την Ομόνοια σε αντίθεση με το τι είδαμε στο «Μάξιμιρ»

Το 2-0 σκορ υπέρ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού που έγινε στο Ζάγκρεμπ. Η Ομόνοια σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε να έχει σύμπλεγμα απέναντι στον ισχυρό αντίπαλο. Ναι μεν είχε κατοχή η Κροατική ομάδα αλλά ποτέ δεν μετάτρεψε την Ομόνοια σε κομπάρσο. Το τριφύλλι ήταν συνεχώς σε ανταγωνίσιμη κατάσταση. Απλώς δεν της βγήκαν οι φάσεις που έφτιαξε. Η Ντιναμό έφτιαξε και αυτή φάσεις. Περισσότερες από την Ομόνοια. Κάποιες της βγήκαν, κάποιες όχι. Της Ομόνοιας όμως δεν της βγήκε καμιά.

Όταν σε μια αναμέτρηση η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων δεν είναι σημαντική -όπως συμβαίνει στην περίπτωση μας- και νοουμένου ότι η λιγότερο δυνατή από τις δυο ομάδες ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα -αν δηλαδή καταφέρει να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δυο στο γήπεδο δυσδιάκριτη- από κει και πέρα είναι θέμα… φάσεων που θα αξιοποιηθούν. Ναι.  Ακριβώς έτσι.

Για να αποδώσει όμως η Ομόνοια ακόμη καλύτερα από ότι απέδωσε στο πρώτο ματς και να φθάσει ει δυνατό στο μάξιμουμ της κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λέμε ξανά ότι πρέπει να βάλει περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση και στο παιχνίδι της γενικότερα. 

Σημειώστε ακόμη ότι το ΓΣΠ  θα είναι ..έδρα για την Ομόνοια σε αντίθεση με το τι είδαμε στο «Μάξιμιρ». Αυτό θα δώσει εξτρά κίνητρο στους (συγκεκριμένους) παίκτες της Ομόνοιας που θυμίζουμε ότι δεν έχουν παίξει ποτέ με τη φανέλα της μπροστά σε κόσμο σε Ευρωπαϊκό ματς. Ο κόσμος της Ομόνοιας ετοιμάζεται να δώσει έντονο το παρόν του στο αγώνα και να βοηθήσει την ομάδα του να κυνηγήσει το «θαύμα».

Αυτό βέβαια είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι η ψηλή απόδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση