ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Αγωνία και …ευαισθησία για τις μετεγγραφές

Ο κόσμος φέτος περιμένει το διαφορετικό

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με το που δημοσιεύτηκε η είδηση στον Ελλαδικό ηλεκτρονικό Τύπο περί επαφών της Ομόνοιας με το Γιάννη Μασούρα άρχισαν οι συζητήσεις των Ομονοιατών.

Όλοι ήξεραν ότι θα βγουν στο προσκήνιο ονόματα Ελλήνων παικτών που είτε έχουν αγωνιστεί σε ομάδες που εργάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου, είτε τους γνωρίζει καλά. Άρα η είδηση, λογικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ...ράδιο αρβύλα.

«Μα θα τον πάρουμε για πρώτο»; Ρωτά ο ένας. «Όχι βρε μάλλον για back up τον θέλουμε», λέει ο άλλος. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας για το Γιάννη Μασούρα ή τον όποιο Μασούρα δεν έχει και πολλή σημασία. Ο κόσμος λόγω της έντονης αγωνίας του για τη στελέχωση του ρόστερ με παίκτες που έχουν την ποιότητα να κάνουν τη διαφορά και να τραβήξουν το κουπί της προσπάθειας για επιστροφή στην κορυφή, παρακολουθών εκ του σύνεγγυς, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ευάλωτος (σε κάτι που τον στεναχωρεί) για τις κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν. Η απόλυτα δικαιολογημένη ευαισθησία είναι απότοκο όλων αυτών των απερίγραπτων που συνέβηκαν τις τελευταίες χρονιές και δεν επέτρεψαν στην ομάδα να είναι …Ομόνοια.

Ο Γιάννης Αναστασίου είπε ότι η ομάδα χρειάζεται βελτίωση και εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε μια πιο συγκεκριμένη του τοποθέτηση για τον τελικό είπε: «Ξεκίνησε στραβά το ματς, στο 3’ το πέναλτι, μείναμε πίσω, στο 30’ δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ και εμείς γενικά δεν είμαστε μια ομάδα που θα μπορέσουμε τέτοια παιχνίδια, να βάλουμε δηλαδή δυο γκολ και τρία. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο» .

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας -με βάση τα πεπραγμένα του στους πάγκους- θέλει την ομάδα να έχει επιθετική προσέγγιση, να πρεσάρει, να τρέχει, να έχει την κατοχή. Οι μπακ να πηγαίνουν ψηλά, οι πλάγιοι να μπαίνουν πιο μέσα και αρκετοί παίκτες να πατούν περιοχή (αυτά έγιναν κατά τον πρώτο του χρόνο στον ΟΦΗ).

Ο κόσμος της Ομόνοιας θέλει να πιστεύει ότι τόσο ο Ελλαδίτης όσο και ο Λιθουανός, έχουν τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα να επιλέξουν τα σωστά πρόσωπα έτσι ώστε η ομάδα να καταστεί ξανά πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα.

Η είδηση περί Μασούρα ήταν μόνο η αρχή. Στην ουσία για την ώρα δεν υπάρχει κάτι οριστικό προς συζήτηση. Ο κόσμος περιμένει με αγωνία το νερό να κυλήσει στο ποτάμι για να δει αν οι εκτιμήσεις του συνταυτιστούν με την πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση