ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Οι «άγνωστοι» παίκτες και το ταμείο

Περί της ενίσχυσης του «τριφυλλιού»

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Ψάχνουμε για δεξί μπακ, στόπερ, ένα ή δύο εξτρέμ και επιτελικό μέσο», δήλωσε κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Βάλντας Νταμπράουσκας, εκφράζων τον μετεγγραφικό σχεδιασμό των πρασίνων. Αυτά, υπό …κανονικάς συνθήκας, χωρίς να υπολογίζονται απρόοπτα, τα οποία συνήθως συμβαίνουν σε περίοδο μετεγγραφών.

Ο Άλφα Ντιουνκού φαντάζει ως ο επόμενος παίκτης που θα ενταχθεί στην Ομόνοια. Όσον αφορά στην περίπτωση του διεθνούς Αρμένιου ακραίου επιθετικού Ντικράν Μπαρσεγκιάν, υπάρχει, κατά τις ενδείξεις, ενδιαφέρον, αλλά είναι δύσκολη η περίπτωση του. Η Ομόνοια μπαίνει αύριο στο αεροπλάνο και πετά για την Πολωνία με την ελπίδα ότι ο Σενεγαλέζος θα είναι στην πτήση.

Οι άλλοι έπονται. Είναι θετικό ο προπονητής να έχει έγκαιρα, ή σε κάθε περίπτωση χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση στα χέρια του τα βασικά «εργαλεία» που έχει ζητήσει. Προχωρώ πάρα πέρα. Αν στις 25 Ιουλίου, η Ομόνοια δεν είναι πανέτοιμη, όχι μόνο από πλευράς στελέχωσης, αλλά και βαθμού ένταξης νεοφερμένων για το Ευρωπαϊκό ματς, αυτό δεν θα είναι και το πλέον ευχάριστο πράγμα. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, λέχθηκε ότι δεν θα έλθουν γνωστοί παίκτες, αλλά παίκτες που να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι που θέλει η τεχνική ηγεσία. Είναι ευχάριστο και ενθαρρυντικό το ότι η Ομόνοια έχει στοχευμένες επιλογές με βάση το στυλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει. Αυτό ήταν κάτι που δεν ήταν και τόσο εμφανές στην Ομόνοια από τότε που έφυγε ο Χένινγκ Μπεργκ. Το τοπίο στην πτυχή της ενίσχυσης ήταν, όχι ακριβώς αυτό που λέμε …ότι κάτσει, αλλά δεν απέπνεε τον πρέποντα επαγγελματισμό.

Στο τέλος του καλοκαιριού, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και δεδομένα για το ποιοι ήρθαν και αν υπήρχε-θεωρητική-αναβάθμιση ή όχι. Η πιο σημαντική όμως φάση είναι στο τέλος της σεζόν, όπου θα γίνει το... ταμείο για την προσφορά των παικτών που ήλθαν.

Το θέμα δεν είναι αν είναι «άγνωστοι» οι παίκτες που ήλθαν, ή θα έλθουν, αλλά να μην παραμείνουν «άγνωστοι» κι όταν θα φύγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση