ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Χτίζει σερί και μομέντουμ

Αυτό κάνει το «τριφύλλι»

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η χθεσινή νίκη για την Ομόνοια μέσα στο «Αμμόχωστος Επιστροφή», την καθιστά ως μια εκ των κερδισμένων της αγωνιστικής  όσον αφορά το γκρουπ των μνηστήρων του τίτλου.

Η Ομόνοια είναι στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς, υπερτερούσα του Άρη και της «Πάφος FC» σε αυτήν την ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα κομμάτι των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Το βασικό –η μεγάλη εικόνα όπως λέει και το κλισέ- είναι ότι το τριφύλλι με τη χθεσινή σημαντική νίκη συνεχίζει να χτίζει, σερί, μομέντουμ και δυναμική.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά πορείας ομάδας υψηλών απαιτήσεων και στόχων. Στέκομαι όμως και στην εικόνα του πρώτου μέρους. Αυτή ήταν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό η εικόνα που αρμόζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Όχι τόσο από πλευράς ελκυστικότητας ποδοσφαίρου, αλλά αποφασιστικότητας για νίκη, αυτοπεποίθησης και τάσης επιβολής στον αντίπαλο.

Επί πλέον η Ομόνοια έδειξε χθες ξανά την ποιότητα παικτών που διαθέτει. Ο Γουίλι Σεμέδο έδειξε ξανά την επιδραστικότητα του στην ομάδα. Υποδέχτηκε με ιδανικό τρόπο τη μπάλα από το Λοΐζου σε ένα συνδυασμό σε μικρό χώρο και εκτέλεσε, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Ο Λοΐζος Λοΐζου με την  ενέργεια του στο γκολ, έδειξε ξανά ότι βρίθει και αυτός ποιότητας. Ο δε Γιάννης Κούσουλος ήταν επιβλητικός σε όλο το ματς, σκοράροντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, ενώ ήταν η απαρχή για το πρώτο γκολ, αφού σέρβιρε το Λοΐζου.

Ποιότητα ε; Για το Φρανσίς Ουζόχο τι λέτε; Τρεις αποκρούσεις κλάσης μετά από μακρά αποχή. Δικαίως μάζεψε τα συγχαρητήρια όλων που θέλουν –και πολύ καλά κάνουν να τον σπρώξουν ψυχολογικά. Σε άλλα φετινά ματς λειτούργησαν προς όφελος της ομάδας η κλάση και η ποιότητα άλλων παικτών.

Η ατομική ποιότητα παικτών είναι ένας σοβαρός λόγος για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Και θα πρέπει η διοίκηση να αποφασίσει να αυξήσει τις διαθέσιμες ποιοτικές επιλογές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, για να  καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική στην προσπάθεια της για τον τίτλο.ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση