ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Άλλο ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα

Το πρώτο ήταν το κύπελλο, το άλλο είναι γενικότερο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης έτσι ώστε να κλείνει μέτωπα μέχρι τη συμπλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Η μετεγγραφή του Μπρούνο Φελίπε αποτελεί ένδειξη ότι τέθηκε ψηλά ο πήχης. Όσο πιο γρήγορα κλείσουν οι μετεγγραφές, τόσο το καλύτερο. Φυσικά αυτό είναι θεωρία.  Πρέπει όμως να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί το πρώτο κερδισμένο στοίχημα της εποχής Νιλ Λένον. Με την έννοια ότι η διοίκηση προσέλαβε το συγκεκριμένο κόουτς για να ανατρέψει τα τότε αρνητικά δεδομένα και να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου την στιγμή που η χρονιά στα καθ’ημάς έδειχνε χαμένη.

Αυτό το κατόρθωμα ως λειτουργία δεν είναι στατικό και ασφαλώς κανένα δεν εφησυχάζει

Επί γενικότερης βάσης, όπου εμπλέκονται και τα της ενίσχυσης, υπάρχει άλλο ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Η Ομόνοια έχει αποδείξει ότι μπορεί και με νέους σε ηλικία παίκτες να μπει δυνατά στον πρωταθλητισμό, χωρίς να χρειάζεται υπερβολικά πολύ χρόνο.

Αυτό το κατόρθωμα, ως λειτουργία, δεν είναι στατικό και ασφαλώς κανένα δεν εφησυχάζει. Η λογική είναι και θα συνεχίσει να είναι η ίδια: Να προωθούνται νεαροί από τις ακαδημίες ή  να έρχονται έξωθεν νεαροί παίκτες με «μικρό» όνομα, αλλά προοπτική να ανεβάσουν την αξία τους μέσω της Ομόνοιας.

 Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος για παράδειγμα εφτά νεαροί τριφυλλοφόροι ανέβηκαν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα σε επίσημους αγώνες.

Ας υπενθυμίσουμε όμως και αυτούς που ανέβηκαν τα τελευταία χρόνια: Μαρίνος Τζιωνής, Λοΐζος Λοΐζου, Ανδρόνικος Κακουλλής, Νικόλας Παναγιώτου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Ρίχτηκαν στη φωτιά μπόρεσαν να δείξουν το ταλέντο τους και βοήθησαν και αυτοί την ομάδα να μπει στον σωστό δρόμο για να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού. Όλοι πλην του Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ανδρών με το Μαρίνο Τζιωνή να έχει ήδη «πετάξει» για το εξωτερικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης