ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η θα πάει μπροστά, ή…

Έντονη ανησυχία από τη ρίψη «βόμβας» από το Σταύρο Παπασταύρου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Έριξε βόμβα χθες βράδυ στην εκπομπή TOTAL GREEN ο Σταύρος Παπασταύρου. Είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλάξει η συμφωνία. Η Ομόνοια μεγάλωσε αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αλλάξουμε επίπεδο. Πρέπει να γίνει το «Ηλίας Πούλλος», πρέπει να γίνει ιδιόκτητο γήπεδο για να μεγαλώσουμε παντού. Για να μπορέσω να επενδύσω να λεφτά που χρειάζονται για να μεγαλώσει η Ομόνοια πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος ότι βάζω λεφτά κάπου και δημιουργώ αξία και ικανοποιώ και τον κόσμο.

Ζήτησα από το σωματείο να γίνει ένα συνεταιρισμός και να συνεχίσει για πάντα. Έτσι δεν θα υπάρχουν ανησυχίες από κανέναν αν μια μέρα θα φύγω. Πέρσι ανησυχήσαμε τον κόσμο. Πρόσφερα στο σωματείο 10% των μετοχών και άλλο 10% όταν χτιστεί ιδιόκτητο γήπεδο. Το σωματείο δεν το δέχθηκε και τους είπα ότι θα τιμήσω την υφιστάμενη συμφωνία. Τότε δεν θα μπορέσουμε να αναπλάσουμε το «Ηλίας Πούλλος» ούτε να φτιάξουμε ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί το γήπεδο, μπορούμε να το κάνουμε σε τρία χρόνια. Μπαίνουν όλα στον πάγο».

 Διαβάστε ειδικότερα το εξής: «Για να μπορέσω να επενδύσω να λεφτά που χρειάζονται για να μεγαλώσει η Ομόνοια πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος ότι βάζω λεφτά κάπου και δημιουργώ αξία και ικανοποιώ και τον κόσμο».

Με άλλα , λόγια ο άνθρωπος λέει το εξής ευεξήγητο για τον κάθε νοήμονα άνθρωπο: «Θα ξοδέψω λεφτά να κτίσω γήπεδο και μετά να σηκωθώ να φύγω και να το κάνω δωρεάν; Μήπως είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα»;

Ο Σταύρος Παπασταύρου θέλοντας να νοιώσει κατοχυρωμένος έχει απευθύνει μια λογική και αμοιβαίως επωφελή πρόταση στο σωματείο –αυτό που λέμε συμφωνία win-win- εδώ και κάποιους μήνες όπως έχει πει αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Το γιατί ήταν αρνητική δεν το γνωρίζουμε. Θα ήταν πρέπον υποθέτω να εκδώσει ανακοίνωση το σωματείο να εξηγά τους λόγους για την απόφαση του αυτή. Μια εισήγηση είναι να τεθεί το θέμα σε ΓΣ αν δεν υπάρχει καταστατικό κώλυμα.

Η εξέλιξη αυτή είναι σαφώς αρνητική για την Ομόνοια και θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν οι διοικούντες το σωματείο

Να θυμίσουμε και τι άλλο είπε ο Σταύρος Παπασταύρου: «Είναι καιρός να γίνει πιο δίκαιη αυτή η συμφωνία. Δεν είναι από το χέρι μου. Λέω όμως ότι ότι συμφωνήθηκε θα το τιμήσω. Έδωσα παραπάνω απ’ ότι συμφωνήθηκε και έκανα και περισσότερα για την Ομόνοια και τον κόσμο. Τώρα πρέπει να αλλάξει η συμφωνία για να μεγαλώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι κρίμα για την Ομόνοια και τον κόσμο.

Ο άνθρωπος αυτός ήλθε πήρε την Ομόνοια από το βυθό όπου την έριξαν όλοι όσοι την κακοδιοίκησαν για χρόνια και την έβγαλε στον αφρό προσφέροντας περισσότερα λεφτά από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Το είπε χθες αυτό αλλά δεν ήταν κάτι καινούριο για όσους γνωρίζουν τα πράγματα. Να θυμίσω ή να μη θυμίσω τι έλεγαν κάποιοι εκείνες τις δύσκολες μέρες το καλοκαίρι του 2018; Πρέπει να θυμίσω. Έλεγαν, «καλά τζιαι εν σηκώνεται να φύει ο άνθρωπος με τούτα ούλλα που είδε. Εν ο Θεός που τον έπεψεν».

Για να γίνουμε πιο παραστατικοί για την προσφορά του στην Ομόνοια, θυμίζουμε: Το χρέος του Σωματείου σύμφωνα με τους μη ελεγμένους λογαριασμούς στην 31/5/2022 ήταν στα €12,6εκ .Από αυτά τα €12,6εκ αν αφαιρέσουμε τα €3,3εκ που είναι το ποσό που χαρίστηκε από το τμήμα φορολογίας τότε το χρέος είναι €9,3εκ

Από αυτό το ποσό μόνο τα 3,5 εκατομμύρια πρέπει να αποπληρωθούν από το σωματείο, ενώ το υπόλοιπο είναι οι οφειλές προς την κυβέρνηση τις οποίες έχει αναλάβει η ποδοσφαιρική εταιρεία. Δηλαδή η εταιρεία ανέλαβε το χρέος των 5,7 εκατομμυρίων και κάθε χρόνο πληρώνει γύρω στις 380 χιλιάδες. Όταν ανέλαβε o Παπασταύρου (2018) το χρέος ήταν γύρω στα 18 εκατομμύρια.

 Τώρα ζητά αυτό που ο κάθε  ένας από μας στη θέση του θα ζητούσε και συναντά άρνηση. Παρά την άρνηση θα συνεχίσει -είπε- και θα τιμήσει τη συμφωνία. Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, αν το σωματείο επιμένει, θα συνεχίσει να κάνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα τους προϋπολογισμούς που κάνει τώρα; Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι θα «πετάξει» στα σκουπίδια αυτά τα επιπλέον λεφτά που έδωσε;

Η χθεσινή τοποθέτηση του Σταύρου Παπασταύρου επισκίασε τα πάντα. Τι απόδοση, τι νίκη, τι βελτίωση τι Άρης την επόμενη αγωνιστική…. Αυτά εξαϋλώνονται μπροστά σε αυτό που έρχεται αν δεν γίνουν δεύτερες σκέψεις από το σωματείο.

Η Ομόνοια πρέπει να πηγαίνει μπροστά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση